Chipuri de copii în fotografii de epocă la Muzeul de Istorie din Galaţi. Un eveniment închinat Zilei Copilului

Chipuri de copii în fotografii de epocă la Muzeul de Istorie din Galaţi. Un eveniment închinat Zilei Copilului

Evenimentul are loc la Casa Cuza FOTO Costel Crângan

Fotografiile  sunt din perioada cuprinsă între a doua jumătate a secolului al XIX-lea  şi sfârşitul  secolului al XX-lea şi fac parte din colecţia muzeului gălăţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită miercuri, 1 iunie 2016,  ora 12,00 să sărbătoriţi de Ziua Internaţională a Copilului, copilăria - cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om. Cu acest prilej, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, începând cu ora 12,00 va avea loc vernisajul expoziţiei „Chipuri de copii în fotografii”.

Expoziţia valorifică un interesant fond de fotografii din patrimoniul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, care au ca subiect copiii (de vârste diverse şi în ipostaze variate) din perioada cuprinsă între a doua jumătate a secolului al XIX-lea  şi sfârşitul  secolului al XX-lea.

„Ideea-invitaţie de la care a pornit acest demers expoziţional dedicat Zilei Internaţionale a Copilului a fost: să ne putem bucura de un univers existenţial aparte - copilăria - imortalizat în fotografii de altădată, alături de copiii de astăzi”, spune dr. Elena Ingrid Bahamat, muzeograf în cadrul instituţiei de cultură gălăţene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările