Chinul locuitorilor din cartierele Micro 20 şi 21 se apropie de final: refacerea reţelei de apă, gata după doi ani

Chinul locuitorilor din cartierele Micro 20 şi 21 se apropie de final: refacerea reţelei de apă, gata după doi ani

FOTO Arhivă Adevărul

Înlocuirea celor aproape doi kilometri de conducte magistrale şi secundare a costat bugetul local peste  2,5 milioane de lei, dar a generat şi numeroase probleme de trafic rutier din cauza excavaţiilor din zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Galaţi a anunţat că proiectul de înlocuire a conductelor de distribuire a apei potabile în cartierele Micro 20 şi Micro 21 s-a finalizat.vTronsonul pe care s-au realizat lucrările este cuprins între intersecţia străzii Stadionului cu strada Săvineşti până la intersecţia bulevardului Dunărea cu strada Furnaliştilor. Lungimea reţelei înlocuite în cadrul acestei investiţii este de 1.710 de metri, iar suma cheltuită de la bugetul public a fost de 2.535.164 lei, cu tot cu TVA.

Contractul a fost perfectat în anul 2015 între Primăria municipiului Galaţi şi Obercons Comp SRL Galaţi şi a vizat lucrări de reabilitarea conductelor de apă potabilă, pozate în canal tehnic de protecţie necirculabil, ce asigură alimentarea cu apă potabilă a reţelelor de serviciu şi a punctelor termice aferente cartierelor amintite. Predarea amplasamentului către constructor s-a realizat în data de 23 septembrie 2015, iar lucrările au început la scurt timp.

Conducta de distribuire cu diametrul de 400 mm avea durata normată de funcţionare depăşită, era total amortizată şi nu mai prezenta siguranţă în exploatare, consecinţa fiind înregistrarea a numeroase avarii. S-au reabilitat, de asemenea, 21 de cămine situate pe traseul conductei de apă şi s-au executat încă două cămine de vane, conform documentaţiei tehnice autorizate.

Serviciile de proiectare pentru această lucrare amplă au fost realizate de către Departamentul Tehnic Proiectare din cadrul societăţii publice Apă Canal SA Galaţi, societate care va fi şi beneficiarul final al investiţiei.

Cei mai bine de doi ani de şantiere au generat în zonă numeroase probleme de trafic, dar şi zgomot şi mizerie, motiv pentru care cei de la primărie şi-au şi cerut scuze pentru disconfortul creat. „Le mulţumim cetăţenilor şi instituţiilor din zonă pentru înţelegerea manifestată pe toată perioada lucrărilor. Primăria municipiului Galaţi şi Operatorul Apă Canal SA vor face în continuare demersuri pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canalizare din oraş”, a comunicat instituţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: