Cetăţean moldovean cercetat penal după ce a mituit doi poliţişti de frontieră pentru a scăpa de o amendă

Cetăţean moldovean cercetat penal după ce a mituit doi poliţişti de frontieră pentru a scăpa de o amendă

FOTO Arhiva Adevărul

Basarabeanul fusese prins cu 240 de pachete de ţigări fără timbru şi a încercat să ofere o şpagă de 125 de euro pentru ca marfa să nu-i fie confiscată, iar oamenii legii să nu mai întocmească procesul verbal de sancţionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În după-amiaza zilei de 28 martie 2018, ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins, în mai puţin de o oră, în flagrant, o persoană de cetăţenie moldovenească,  în timp ce oferea suma de 125 euro către doi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi. 

Banii au fost oferiţi cu scopul ca poliţiştii să nu ia măsurile legale ca urmare a săvârşirii unei contravenţii.

Tentativa de corupere a fost sesizată de unul dintre ofiţeri la Call center-ul anticorupţie al D.G.A. (0800.806.806), după ce cetăţeanul străin fusese depistat în trafic având asupra sa 24 de cartoane de ţigarete netimbrate pentru care nu deţinea documente de provenienţă. 

Pentru a nu i se întocmi proces-verbal de contravenţie, acesta a oferit suma de bani menţionată. O oră mai târziu, ofiţerii SJA Galaţi au constatat infracţiunea flagrantă, banii fiind introduşi de moldovean în portiera autospecialei conduse de cei doi lucrători de poliţie.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de lângă Tribunalul Galaţi pentru continuarea cercetărilor ca urmare a săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: