Cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii au efectuat ieri nu mai puţin de 11 percheziţii. Foto: Adevărul

Peste 1.500 de kilograme de făină, 4.600 de cozonaci, 2.700 de ouă, 1.225 de produse de panificaţie, 500 de pâini şi 185 de kilograme de zahăr, fără documente legale au fost depistate şi confiscate de poliţiştii de investigare a fraudelor pe raza judeţului Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii gălăţeni au efectuat ieir nu mai puţin de 11 percheziţii la sediul a patru societăţi comerciale şi şapte imobile, aparţinând unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Oamenii legii au căutat bunuri, documente şi înscrisuri care ar putea proveni din săvârşirea de infracţiuni.

Societăţile vizate aveau ca obiect de activitate comerţul, activităţi de panificaţie şi desfacere a produselor de panificaţie şi prestări servicii.

Astfel, s-a constatat că la sediul unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Galaţi, activitatea de producere şi desfacere a produselor de panificaţie se derula fără evidenţierea în documentele contabile a producţiei obţinute şi fără respectarea condiţiilor sanitar-veterinare impuse de lege.

„Au fost confiscate 1.545 de kg de făină, 185 de kg de zahăr, 4.600 de cozonaci, 500 de pâini, 2.700 de ouă şi 1.228 alte produse de panificaţie, pentru care reprezentanţii societăţii nu au prezentat documente sau care erau fabricate şi manipulate în condiţii improprii consumului. De asemenea, au fost identificate cinci persoane care desfăşurau activităţi de producţie fără a fi angajate cu contract de muncă, conform prevederilor Codului Muncii”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Bogdan Cojocaru.

În baza documentelor întocmite de Inspectoratul Teritorial de Muncă se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheiere de contracte individuale de muncă, prevăzută de Codul Muncii.

În urma percheziţiilor a fost găsită şi o armă cu aer comprimat pentru care proprietarul nu deţinea autorizaţie conform legislaţiei în vigoare. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase i-au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: