Cenuşăreasa, cea mai îndrăgită poveste pentru copii, la Teatrul Gulliver. Interpretarea actorilor completează jocul păpuşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul ”Cenuşăreasa” Foto: Teatrul Gulliver
Scenă din spectacolul ”Cenuşăreasa” Foto: Teatrul Gulliver

Păpuşarii de la Gulliver se pregătesc de finalul stagiunii, nu înainte de a mai oferi două spectacole de colecţie copiilor gălăţeni. Duminica aceasta, cu începere de la ora 10,30, cei mici sunt invitaţi la „Cenuşăreasa”, una dintre cele mai iubite poveşti din istoria literaturii pentru copii.

Regizorul spectacolului, Ciprian Huţanu, mărturiseşte faptul că întâlnirea cu trupa de animaţie a Teatrului Gulliver a fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea sa ca profesionist, cât, mai degrabă, a unei însemnate determinări de grup orientate către un scop bine definit: abordarea basmului clasic din poziţa confruntării cu imaginile-clişeu pe care cinematografia şi televiziunea le inoculează spectatorului tânăr şi matur, deopotrivă.

„Cenuşăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpuşilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor. Căutările mele s-au îndreptat către o renuanţare a înţelegerii întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina la intrarea în sala de teatru”, conchide regizorul.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Elena Marin, Ionuţ Negrişanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga. Vocile cântecelor cu rezonanţă Disney aparţin artiştilor Cristina Bleandură, Florin Bobei şi corului Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Întregul decor şi construcţia păpuşilor de dimensiuni umane sunt realizate de scenograful Vlad Tănase, care a colaborat cu Teatrul Gulliver şi la realizarea altor spectacole, precum „Păcală” sau „Mica sirenă”. Muzica spectacolului, care introduce spectatorul într-o atmosferă aparte,  este semnată de compozitorul gălăţean Eugen Dan Drăgoi, iar grafica digitală, ce completează întregul decor de poveste, este concepţia lui Andrei Cozlac.

Pentru a-şi asigura, din timp, locurile în sală, spectatorii pot achiziţiona bilete online, accesând site-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro.De asemenea, biletele se pot achiziţiona şi în dimineaţa spectacolului, înainte cu 30 de minute de începerea reprezentaţiei. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite