Cele mai diabolice femei din istorie. „Îngerul Blond de la Auschwitz“ şi „Văduva Neagră“ din România au îngrozit o lume întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lista celor mai diabolice femei din istorie se află şi o frumoasă româncă. Vera Renczi, poreclită „Văduva Neagră”, a ucis 35 de bărbaţi. Din mâinile sale nu a scăpat nici fiul ei în vârstă de doar zece ani, care nu era străin de faptele mamei.

În goana după putere sau pur şi simplu din sadism, aceste femei au rămas în istorie drept cele mai diabolice. Prin faptele lor au şocat o lume întreagă şi cu siguranţă şi generaţiile viitoare vor vorbi despre ele.

Beverly Allitt, zisă şi „Îngerul morţii”

Născută în Marea Britanie în anul 1968, aceasta este una dintre cele mai cunoscute criminale în serie. În perioada în care Beverly a lucrat ca asistentă de pediatrie, aceasta a ucis patru copii şi a rănit grav alţi cinci micuţi pe care trebuia să îi îngrijească. „Îngerul morţii” obişnuia să le injecteze pacienţilor insulină sau potasiu cu scopul de a le provoca stop cardiac. Înainte de a fi prinsă, Beverly Allitt a rănit încă treisprezece copii. Deşi nu le-a putut spune anchetatorilor motivele pentru care a recurs la asemenea gesturi, sindromul Munchausen de care aceasta suferea ar putea explica atrocităţile comise de ea. Boala este o tulburare mentală, asociată cu dificultăţi emoţionale severe.

Belle Gunness, criminala care a zguduit America

Înfiorătoarea criminală s-a născut în anul 1859 şi a murit în 1931. Aceasta era considerată o femeie foarte puternică datorită faptului că avea 1.83 m înălţime şi 91 de kilograme.

Belle Gunness FOTO Alchetron.com

image

Aceasta şi-a ucis cei doi soţi pe care i-a avut, precum şi toţi copiii ei. Din mâinile sale nu au scăpat nici amanţii sau prietenii săi.

După ce îşi omora victimele, Belle Gunness beneficia de poliţele de asigurare de viaţă şi de bunurile furate de la acestea. Potrivit anchetatorilor, femeia a ucis peste o sută de persoane.

Katherine Knight, prima femeie din Australia condamnată la închisoare pe viaţă

Katherine Knight FOTO Murderpedia.org

image

Crima săvârşită de aceasta a cutremurat o lume întreagă. Katherine şi-a înjunghiat de 37 de ori cel de-al patrulea soţ, penetrându-i organele vitale. Anterior, bărbatul impusese pe numele acesteia un ordin de restricţie, fapt care cel mai probabi a înfuriat-o pe Katherine. După ce John Charles Thomas Price a fost ucis, australianca l-a jupuit şi i-a atârnat pielea de cadrul uşii de la sufragerie, l-a decapitat şi i-a fiert capul, preparând o ciorbă din el. Carnea victimei a prăjit-o şi a preparat sos cu legume, însă poliţia a ajuns la domiciliul criminalei înainte ca aceasta să-şi servească copiii şi au arestat-o.

În detenţie, Katherine Knight a încercat să se sinucidă prin împuşcare, dar nu a reuşit şi în anul 2001 a fost condamnată la închisoare pe viaţă.

Ilse Koch

Ilse Koch FOTO Alchetron.com

image

Ilse a fost soţia lui Karl Koch, un fost comandant de lagăre de concentrare la Buchenwald între anii 1937 şi 1943. Femeia era însetată de puterea absolută pe care i-o acorda soţul, astfel că a fost renumită pentru actele sale de tortură şi obscenitate. Ea obişnuia să colecţioneze tatuajele deţinuţilor condamnaţi la moarte.

Pe 1 septembrie 1967, Ilse s-a sinucis prin spânzurare în închisoarea pentru femei de la Aichach.

Elizabeth Bathory, o femeie diabolică 

Elizabeth Bathory FOTO Coolinterestingstuff.com

image

Considerată cea mai diabolică criminală în serie din Ungaria/Slovacia, aceasta a mutilat şi ucis de-a lungul a 25 de ani sute de fete tinere care lucrau la castel. Despre faptele contesei a aflat şi regele Mathias al-II-lea Acesta a trimis îndată un grup de oameni la castelul Csejthe, unde au fost găsite o fată ucisă şi o alta muribundă. Cele închise fuseseră înfometate, bătute crunt, arse şi mutilate pe mâini, pe faţă sau în zona organelor genitale.

Pentru că beneficia de un statut special, Elizabeth Bathory nu a fost niciodată judecată, dar a fost închisă în una din camerele castelului pentru tot restul vieţii sale. Aceasta a decedat în anul 1614, la vârsta de 54 de ani.

„Văduva Neagră” din România

Vera Renczi a ucis 35 de bărbaţi, fiind astfel considerată cea mai mare criminală a ţării noastre. Două dintre victime i-au fost soţi, iar alţi 32 de bărbaţi, amanţi. Deoarece era foarte frumoasă, aceasta i-a atras cu uşurinţă şi considera că trebuie să fie ultima femeie din viaţa lor, mai ales dacă îi treceau şi prin pat.

Vera s-a căsătorit prima dată la vârsta de 20 de ani. Soţul ei, Karl Schick era un austriac bogat, dar mult mai în vârstă decât ea. La scurt timp cuplul a avut un copil, Lorenzo, iar Karl nu a mai fost vreodată văzut. Într-un timp foarte scurt, românca l-a cunoscut pe Joseph Renczi. Acesta era un sârb pe cât de atrăgător, pe atât de bogat. Nu a trecut mult timp şi Vera s-a căsătorit cu Joseph, minţindu-l că fostul soţ a murit într-un accident rutier în Bucureşti. 

Vera Renczi FOTO Crimetime.ro

image

La doar câteva luni de la nuntă, Renczi a dispărut şi el, iar Vera primea la conac vizitele multor bărbaţi, care nu au mai fost ulterior văzuţi vreodată. Cel care i-a răpit inima însă a fost Milorad, un om de afaceri sârb, căsătorit. După ce şi acesta a dispărut fără urmă, soţia sa începe să-l caute şi ajunge la Vera Renczi, chemând autorităţile la conacul acesteia. În subsolul conacului, anchetatorii au fost şocaţi să găsească 35 de cadavre, pe fiecare sicriu fiind etichete cu numele acestora. „Văduva Neagră” îşi aşezase o masă cu un scaun un mijlocul acelei încăperi şi venea adesea pentru a bea şampanie.

Aceasta şi-a recunoscut faptele în faţa oamenilor legii şi le-a mărturisit că în cel de-al doisprezecelea sicriu se află fiul ei, pe care l-a ucis pentru că aflase secretele ei înfiorătoare. De asemenea, Vera le-a spus anchetatorilor că nu suporta ca toţi acei bărbaţi să fie şi ai altor femei după ce treceau prin aşternuturile ei. Pentru crimele comise, românca a fost pedepsită la închisoare pe viaţă, dar a murit câţiva ani mai târziu de scizofrenie. În timpul episoadelor psihotice, aceasta purta discuţii lungi cu fiecare dintre victimele sale.

Irma Grese, Îngerul Blond de la Auschwitz

Irma Grese FOTO Historyandtheholocaust.tumblr.com

image

În cei 22 de ani de viaţă, Irma Grese a şocat o lume întreagă. Poreclită „Târfa din Belsen”, aceasta a lucrat în lagărul de concentrare Ravensbrück, Auschwitz şi Bergen-Belsen, unde a fost gardian. Sarcinile acesteia de serviciu presupuneau să ucidă prizoniere evreice cu ajutorul câinilor antrenaţi şi înfometaţi, să le împuşte şi să le hărţuiască sexual. Tot ea le bătea şi le selecta pentru camera de gazare, tortura dându-i satisfacţii imense.

Irma a fost condamnată în anul 1945 pentru crime  împotriva umanităţii în Procesul de la Belsen şi condamnată la moarte. Aceasta a devenit cea mai tânără femeie care a decedat judiciar în conformitate cu legislaţia engleză din secolul al XX-lea.

 

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite