Cel mai important producător de echipamente militare şi civile din lume, interesat de o colaborare cu o universitate din România

Cel mai important producător de echipamente militare şi
civile din lume, interesat de o colaborare cu o universitate din România

FOTO UGAL

Directorul diviziei din România a ELBIT Systems a discutat cu reprezentanţii Universităţii ”Dunărea de Jos” despre un potenţial parteneriat ce ar viza competenţele şi resursele materiale şi umane ale instituţiei de învăţământ şi know-how-ul specialiştilor din Israel.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A existat o vizită a directorului diviziei din România şi o primă discuţie cu reprezentanţii ELBIT Systems şi vrem să vedem în ce măsură vom putea colabora, utilizând atât competenţele noastre şi resursele materiale şi umane, cât şi know-how-ul specialiştilor din Israel. Un parteneriat de viitor se poate face cu Facultatea de Nave, cea de Inginerie, cu Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, dar chiar şi cu Facultatea de Ştiinţe şi Mediu pentru că acolo avem dronele”, a explicat profesorul universitar Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Elbit Systems Ltd. este o companie internaţională de electronice de apărare din Israel, angajată într-o gamă largă de programe în întreaga lume şi axată pe modernizarea platformelor militare, dezvoltarea de noi tehnologii de apărare, securitate internă şi aplicaţii de aviaţie comercială.

Compania, care include Elbit Systems şi filialele sale, operează în domeniile sistemelor aerospaţiale, terestre şi navale, comandă, control, comunicaţii, calculatoare, supraveghere şi recunoaştere a informaţiilor, sisteme de aeronave fără pilot, electro-optică avansată, sisteme spaţiale electro-optice, suite de război electronic, sisteme de inteligenţă a semnalului, legături de date şi sisteme de comunicaţii şi radiouri. O filială a Elbit Systems se află la Bacău. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Pandemia scumpeşte studenţia. Măsurile sanitare obligatorii din universităţi pot duce la creşterea taxelor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările