Cei mai buni bucătari gălăţeni vor intra în Arenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiul echipei de la "Dunărea", obţinut la "Arena Bucătarilor" în anul 2010
Premiul echipei de la "Dunărea", obţinut la "Arena Bucătarilor" în anul 2010

DUNĂREA SA participă în această săptămână la a patra ediţie a competiţiei naţionale de artă culinară "Arena Bucătarilor".

Organizată vineri, 10 august 2012, începând cu ora 11.00 loc în locaţia "La Piazzetta" din Mamaia, competiţia a înscris la start echipe de bucătari profesionişti reprezentând 30 de restaurante prestigioase din România.

Restaurantul Blue Sun din cadrul complexului hotelier Galaţi Centrum este reprezentat de o echipă formată din maestrul bucătar Nichi Mărăcine şi talentatul său ajutor, Daniela Călin.

În cadrul concursului, echipele de bucătari vor prepara un meniu compus din trei feluri, având la dispoziţie un set prestabilit de ingrediente şi dotări tehnice minimale.

Câştigătorii vor fi premiaţi ţinându-se cont de punctajul obţinut pentru originalitatea, gustul şi aspectul preparatelor, dar şi pentru respectarea standardelor de curăţenie şi siguranţă alimentară.

Juriul concursului este format din Chef Cezar Munteanu - Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, maeştrii în arta culinară Ștefan Bercea (președintele juriului) şi Ioan Florescu, maestrul cofetar Silvian Miron, Cristina Mazilu - publisher al revistei BBC GoodFood România şi Tiberiu Fueriu - redactor șef al revistei Food&Bar Magazine.

Echipele câștigătoare vor fi premiate astfel: locul I - 10.000 lei, locul al II-lea - 7.000 lei şi locul al III-lea - 5.000 lei. Locurile IV şi V vor primi câte 3.000 lei în forma unor vouchere de cumpărături Selgros.

În urmă cu doi ani, echipa de la DUNĂREA SA formată din Spiridon Lupu - bucătar, Mariana Bratoveanu - bucătar şi Monica Micu - inginer au ocupat locul al II lea la faza finală a aceleaşi competiţii, după restaurantul Hora din Cluj, şi înaintea hotelului Vega din Mamaia. (P)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite