Ceferiştii gălăţeni nu acceptă reducerea salariilor cu 12,5 % şi anunţă proteste

Ceferiştii gălăţeni nu acceptă reducerea salariilor cu 12,5 % şi anunţă proteste

CFR Călători; FOTO: BOGDAN DIMOFTE

O nouă lovitură pentru personalul feroviar. Veniturile ceferiştilor din sectorul Infrastructură ar putea scădea cu 12,5 la sută, în numele reducerii cheltuielilor de personal de la CFR. Această propunere vine după ce măsura de reducere a programului de muncă de la cinci la patru zile luată în calcul de administraţia companiei şi Ministerul Transporturilor nu a putut fi pusă în practică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum au propus să se taie 12,5 la sută din venituri şi nu ajungem la niciun consens pentru că federaţiile sindicale nu sunt de accord cu această redu­cere. În plus, pentru acest lucru este nevoie de un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) care trebuie semnat de angajat şi sindicat. Au fost patru rânduri de discuţii pe acest subiect, iar luni suntem chemaţi din nou la negociere. Nu vom accepta aşa ceva”, a susţinut Viorel Istrate, liderul sindicatului Mişcare Comercial CFR Galaţi

Sindicaliştii feroviari se opun vehement şi spun că ceferiştii din teritoriu sunt dispuşi să protesteze. Nu este exclusă nici declanşarea unei greve împotriva reducerii salariilor.

Printre măsurile la care s-a angajat administraţia CFR se numără: elimina­rea cheltuielilor cu încazarmarea; reanalizarea timpului efectiv lucrat în condiţii nocive în vederea reducerii cu 50% a cheltuielilor şi reanalizarea timpului efectiv lucrat în condiţii ce implică acordarea sporurilor de periculozitate, în vederea reducerii cu 50% a cheltuielilor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările