Cea mai lungă Faleză a Dunării va fi modernizată şi pusă în valoare. Zona de promenadă va fi spectaculoasă

Cea mai lungă Faleză a Dunării va fi modernizată şi pusă în valoare. Zona de promenadă va fi spectaculoasă

Faleza Dunării din Galaţi va fi reabilitată, sursa: Primăria Galaţi

Cea mai lungă faleză amenajată la malul Dunării va fi modernizată de autorităţile din Galaţi, în urma unei investiţii cu fonduri europene. Vor fi construite amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit turistic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare europeană nerambursabilă pentru realizarea documentaţiei proiectului „Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării”.
 
„Pas concret pentru modernizarea Falezei Dunării Am semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru documentaţia privind punerea în valoare a Falezei noastre. Este încă un pas important în ceea ce ne-am propus cu privire la modernizarea acestui spaţiu atât de îndrăgit de gălăţeni. Vorbim de un proiect cu fonduri europene de peste 2 milioane de lei”, a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. 
 
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării. Acesta urmează a fi depus pentru finanţare în perioada de programare 2021-2027. 
 
sursa: Primăria Galaţi

Faleza Dunării de la Galaţi este cea mai lungă faleză amenajată la malul fluviului şi, în acelaşi timp, locul unde pot fi găsită o expoziţie de sculptură în  metal unică în Europa prin prisma numărului de exponate, dar şi a notorietăţii autorilor (artişti foarte cunoscuţi din 12 ţări).
 
Pe faleză vor fi amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, zone de cafenea, două parcări subterane, grădini cu flori, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural şi turistic.
 
Elementul central în jurul căruia se va dezvolta proiectul de modernizare a falezei Dunării îl constituie lucrările de sculptură în metal realizate în cadrul taberelor de sculptură din anii 1976, 1977 şi 1991. Pe Faleza Dunării din Galaţi se află aproape 40 de opere de artă.
   

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările