Ce zone din oraşul Galaţi vor fi modernizate în 2018. Se refac trotuarele, locurile de joacă şi parcările

Ce zone din oraşul Galaţi vor fi modernizate în 2018. Se refac trotuarele, locurile de joacă şi parcările

FOTO Arhiva Adevarul

Lucrările se vor concentra în cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Siderurgiştilor, Aurel Vlaicu, dar conducerea Primăriei spune că se va interveni şi în alte zone, în funcţie de disponibilităţile financiare al municpalităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vin veşti bune dinspre Primăria Galaţi în ceea ce priveşte desfăşurarea programului de modernizare urbană în cursul anului 2018. Municipalitatea a anunţat că se pregăteşte să scoată la licitaţie noi proiecte de sistematizare şi refacere a infrastructurii din mai multe cartiere ale Galaţiului. Programul iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu va fi extins, în acest an, în cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Siderurgiştilor şi Aurel Vlaicu, dar şi în alte zone, în funcţie de disponibilităţile financiare ale instituţiei.

O prioritate este, din câte a afirmat primarul Pucheanu, să se reabiliteze trotuarele, străzile, aleile şi să facă noi locuri de parcare, acolo unde spaţiul va permite înfiinţarea acestora, pe suprafaţa cuprinsă între străzile Cloşca, Brăilei, Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), în Mazepa I – pe porţiunea cuprinsă între străzile Brăilei, Roşiori, Bulevardul Marii Uniri şi Navelor, în timp ce în cartierul Mazepa II – pe aria cuprinsă între străzile Roşiori, Brăilei, Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marii Uniri.

În zona Siderurgiştilor va fi reparată infrastructura de cartier din zona delimitată de străzile Gheorghe Doja, Lebedei şi Dr. Răutu, în Aurel Vlaicu – pe porţiunea cuprinsă între1 Decembrie, Basarabiei, Nufărului şi strada Aurel Vlaicu, iar pe Bulevardul Dunărea, de la strada Brăilei până la Bulevardul Galaţi.

„E un program pe care l-am demarat după alegeri. Vom continua cu forţe mult sporite şi se va lucra simultan în mai multe zone ale oraşului. Acolo unde spaţiul va permite, vom înfiinţa şi noi locuri de parcare. Vom avea un acord-cadru până în 2020, cu alocări de fonduri de trei milioane de lei pe an, pentru fiecare zonă”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: