Ce este tehnica de recuperare Yumeiho. Românul care spune c-a pus pe picioare mii de oameni prin terapia japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Mirodone Foto: arhiva personală
Mihai Mirodone Foto: arhiva personală

Mihai Mirodone (47 de ani) este terapeut Yumeiho, membru al Societăţii Române de Yumeiho şi instructor de terapie Yumeiho, acreditat de Institutul Internaţional de Medicină Preventivă Practică din Nagaoka - Japonia. Povestea lui legată de terapia japoneză Yumeiho a început în urmă cu peste zece ani, când s-a confruntat cu o durere groaznică de şold.

Mihai Mirodone (47 de ani) a primit un diagnostic crunt în urmă cu cinsprezece ani: necroză de cap femural, cu recomandarea de operare şi protezare a capului femural. A refuzat atunci să se opereze, începând să caute şi să se trateze prin diferite terapii alternative. Aşa a ajuns la terapia Yumeiho. După câteva şedinţe de terapie, durerea de şold s-a ameliorat, postura corpului era mult mai bună, iar starea generală fizică şi mentală s-a îmbunătăţit.

A decis să devină practician al acestei terapii, iar de atunci i-au trecut prin mână mii de oameni, pe care i-a scăpat de problemele de sănătate diverse sau le-a ameliorat starea de sănătate, pornind de la dureri de spate şi până la probleme grave ale oaselor şi deformări ale coloanei vertebrale. ”Mi-a plăcut dintotdeuna filosofia japoneză, care se bazează pe corectitudine, respect, curăţenie şi morală, ca să enumăr doar câteva dintre principiile lor de viaţă”, ne mărturiseşte Mihai. A învăţat cu unul dintre cei mai buni practicieni de Yumeiho din lume, sensei Sorin Iga, preşedintele Societăţii Române de Yumeiho.

Yumeiho este o metodă terapeutică bazată pe acţiuni manuale efectuate asupra întregului corp uman în vederea păstrării sau ameliorării stării de sănătate. Cuprinde circa 100 de manevre care se efectuează asupra întregului corp al pacientului şi constă în aplicarea metodică a unui ansamblu complex de procedee manuale (masaj, manipulări osteoarticulare) şi exerciţii fizice în scopul restabilirii echilibrului funcţional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute, cât şi suferinţe cronice.

După experienţa personală cu Yumeiho, Mihai a vrut mai mult şi s-a gândit să şi aplice ceea ce a mers la el. ”Dacă a funcţionat la mine, poate va merge şi la alţii. M-am gândit mai întâi la cei din jurul meu şi apoi şi la alte persoane”, ne spune terapeutul. Treptat, din ce în ce mai mulţi români au început să vină la centrul său de terapie Yumeiho pentru recuperare sau ameliorarea stării de sănătate, în special pe probleme ale oaselor sau dureri de spate.

A renunţat la jobul pe care îl avea la CFR pentru a inaugura primul său centru de sănătate în Galaţi, iar succesul de care s-a bucurat a făcut ca după câţiva ani să deschidă şi al doilea centru. Nu a fost deloc uşor, pentru că lumea ştie destul de puţine despre acest gen de terapie japoneză, iar cei care au dat căutare pe internet, au găsit lucruri care nu sunt tocmai adevărate în ceea ce priveşte Yumeiho. ”Dacă văd un clip cu nişte manevre periculoase realizate sub numele de Yumeiho, pentru că acum este plin internetul de tot felul de materiale de acest gen, lumea devine reticentă.

Mulţi nu vor să li se aplice ceea ce noi numim manipulări, adică nişte manevre mai complexe şi vor doar manevrele simple. Ce trebuie să se înţeleagă este că terapia Yumeiho nu înseamnă că primul lucru pe care îl faci este să începi să <<trosneşti>> pacientul sau să îl manipulezi. Sunt cazuri în care terapeutul consideră că nu este indicat să se aplice acele manevre”, punctează Mihai Mirodone.

Corectează dezechilibrele apărute în organism

Yumeiho este o terapie de reajustare posturală a corpului, iar prin ea pacienţii obţin o mai bună mobilitate şi elasticitate a corpului. ”Terapia Yumeiho nu vindecă nimic, nu acţionează strict asupra unei probleme. Nu vine pacientul cu o boală şi noi acţionăm asupra ei. Yumeiho este o terapie holistică, ce înseamnă că noi tratăm tot pacientul de sus până jos. Încerc să reajustez postura pacientului din punct de vedere fizic pentru că multe probleme de sănătate ale celor care vin la noi vin de la poziţia incorectă a coloanei şi a oaselor bazinului. Când apar aceste poziţii incorecte, ele sunt însoţite de iritări ale traseelor nervoase ale organismului, ce pot afecta în timp organele interne”, explică terapeutul.

Poziţia lui este susţină şi de medicii care practică medicina alopată. ”Medicina alopată se bazează pe diagnosticul medicului şi tratamentul pe bază de substanţe medicamentoase, în medicina homeopată tratamentul se bazează pe substanţele şi plantele obţinute din natură, în timp ce terapiile complementare se bazează pe masaj, mişcare sau relaxare. Toate cele trei tipuri de terapii pot să coexiste şi să fie folosite pentru a obţine un rezultat favorabil în privinţa stării de sănătate a unei persoane, dar nu trebuie să ne bazăm sau să spunem că una este mai bună decât cealaltă. De aceea se şi numesc terapii complementare, ele vin să completeze în susţinerea unei terapii alopate. Noi ca şi medici încercăm să explicăm oamenilor că nu suntem împotriva acestor terapii alternative, ci doar că trebuie să fim precauţi atunci când ne adresăm celor care practică aceste terapii pentru a vedea şi a face diferenţa între persoanele competente şi pregătite pentru a obţine un rezultat favorabil şi cei care nu doresc altceva decât să obţină câştiguri materiale în detrimentul sănătăţii oamenilor. Terapiile alternative trebuie utilizate cu precauţie şi numai după ce avem un diagnostic clar al afecţiunii de care suferim”, ne-a declarat Valentin Boldea, medic de familie.

mihai mirodone terapeut Yumeiho 5

Mihai corectează dezechilibrele apărute în organism prin terapia pe care o aplică, ameliorând şi chiar ”vindecând” pacienţii în multe cazuri. Se fereşte să folosească termenul ”vindecare”, pentru că un pacient se poate însănătoşi fizic, îşi poate întreţine sănătatea, dar acea afecţjune de care suferă, mai ales dacă este una cronică, nu dispare niciodată. ”Informaţia de boală rămâne în corp, numai că nu se mai manifestă”, punctează instructorul de Yumeiho.

Tehnicile pe care le foloseşte pot acţiona şi asupra anumitor organe interne, în special a celor din zona abdomenului, pentru că sunt mai accesibile, dar ea nu vizează cu preponderenţă această zonă. Important de spus este că, deşi tratează multe afecţiuni,  terapia Yumeiho nu este şi nu trebuie să fie văzută ca un panaceu universal.

Afecţiunea tratată cel mai des prin terapia Yumeiho

Mulţi dintre pacienţii care vin la Mihai pentru terapie sunt obosiţi, stresaţi şi tensionaţi, cu multe afecţiuni pe care le duc pe picioare de mult timp, pentru că în general nu fac mişcare, sunt mult prea sedentari, iar după o şedinţă se plâng de febră musculară. ”Sună ciudat că după prima şedinţă de masaj să faci febră musculară. Numai că Yumeiho nu este un masaj, cum greşit au înţeles unii, iar terapia determină o reacţie din partea organismului, care confirmă faptul că tratamentul a fost bun şi a schimbat ceva în corpul pacientului”, susţine terapeutul.

Aici intervine şi terapeutul, care trebuie să îi explice fiecărui pacient ce reacţii pot apărea după aplicarea manevrelor Yumeiho, deşi mulţi uită repede sau nu sunt atenţi când li se vorbeşte. Lui Mihai i-au trecut prin mână mii de pacienţi în decursul celor 10 ani de când practică această terapie japoneză, marea majoritate cu hernie de disc, iar întotdeauna şi-a sfătuit pacienţii să accepte terapia pe întregul corp, nu numai pe zona sau organul unde au o problemă la un moment dat, pentru că efectul său va fi aproape complet.

mihai mirodone terapeut Yumeiho

Oamenii vin să se trateze pentru că îşi simt picioarele obosite sau îi doare spatele şi sunt surprinşi să constate cât de bine se simt după aceea. Ce nu înţeleg ei este că dacă repetă greşelile pe care le făceau şi înainte legate, de pildă, de postura pe care o au la birou şi nu continuă exerciţiile ca terapie de întreţinere, problemele vor reveni şi se vor acutiza.

”Când lucrezi pe zona cervicală, de exemplu, se îmbunătăţeşte clar alimentarea cu sânge, asigurând creierului o cantitate mai mare de nutrienţi şi oxigen, care va lucra la un nivel superior celui dinainte. Asta contează foarte mult”, punctează Mihai. Mulţi pacienţi vin la şedinţe de terapie Yumeiho din curiozitate sau împinşi de la spate de familie sau de afecţiunile de care suferă, iar după prima sesiune sunt surprinşi să constate că starea de sănătate, dar şi tonusul lor este mult mai bun.

”Terapia Yumeiho este destul de solicitantă din punct de vedere fizic pentru terapeut. Acesta dă din sănătatea lui ca să ofere o stare de bine pacientului. Ce nu înţeleg unii pacienţi este că ei nu plătesc pentru sănătate, ci terapeutul, care îi ajută să şi-o recupereze”, ne mărturiseşte terapeutul. Din ce în ce mai mulţi români au apelat în ultimii ani la terapiile alternative, iar în cazul terapiei Yumeiho, un mare avantaj este că este noninvazivă, iar pacienţii obţin rezultate palpabile încă de la prima şedinţă.

”Acesta este motivul pentru care aplic de atâţia ani această terapie, pentru că am constatat că rezultatele sunt spectaculoase şi destul de rapide faţă de alte terapii pe care le-am încercat pe propria piele. Sunt unele cazuri în care nu pot ajuta un pacient, pentru că afecţiunile pe care le are sunt într-o fază mai avansată, ce sunt greu tratabile printr-o terapie alternative, iar atunci îl îndrum către un medic de specialitate”, ne mărturiseşte Mihai.

Are multe planuri pentru viitor, iar unul dintre ele este să facă cunoscută terapia Yumeiho aşa cum este ea, fără exagerări inutile, pentru că tehnicile pe care le implică sunt în primul rând profilactice, necesare multor persoane, ele având rolul de a preveni apariţia dezechilibrelor în organism şi instalarea bolii, dar prevenind totodată şi agravarea afecţiunilor deja instalate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite