Ce spectacole a pregătit pentru weekend Teatrul de Operă şi Operetă „Leonard”

Ce spectacole a pregătit pentru weekend Teatrul de Operă şi Operetă „Leonard”

Imagine din spectacolul Bal la Savoy FOTO Teatrul Leonard

Sâmbătă se joacă o comedie muzicală inspirată din viaţa mahalalelor româneşti de altădată, în vreme ce duminică spectatorii pot vedea o operetă care, de-a lungul timpului, a fost în repertoriul celor mai importante teatre ale lumii.

Sâmbătă, 9 februarie, la ora 18,00, la Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi se pune în scenă comedia muzicală „Săracu’ Gică” de N. Stroie, St. Cristodullo şi V. Vasilache, pe muzica compozitorului Aurel Manolache. 

Piesa este prezentată într-o formulă interpretativă susţinută de Costel Donose în dificilul rol Gică Sâmbureanu, Paul Buţa (Tache Măslineanu), Viorica Mărăndici (Evantia), Adina Lazăr (Duta), Ionuţ Negrişanu (Radu), Florentina Andronic (Paraschiva), Cristina Isabela Ionaşcu (Margot), Mariana Pisică (Gae), Mihail Anton (Sergent Nae Gogoaşă), Mitică Belciugan (Frangulea), Dumitru Barbu (Georges Traviatini).

„Am gândit piesa în cheie comică burlescă, astfel încât caruselul întâmplărilor pe care îl conţine piesa să capete o pondere plină de amuzament”, afirma regizorul spectacolului, actorul Gheorghe V. Gheorghe la premiera din 1996.

Longevitatea acestui spectacol pe scena gălăţeană se datorează textului savuros inspirat de viaţa pitorească a mahalalei româneşti, cu regulile şi atmosfera tonică a umorului său.

Duminică, 10 februarie, începând cu ora 18,00, publicul este invitat şi la reprezentaţia „Bal la Savoy”, o operetă de Paul Abraham, în regia lui Adrian Mărginean, cu un titlu care a cucerit generaţii de spectatori de pretutindeni. Aflat la graniţa dintre operetă şi musical, spectacolul ne readuce atmosfera şi parfumul anilor ’30, exuberanţa petrecerilor din lumea bună din sudul Franţei, umorul de bună calitate şi pagini muzicale cu melodii frumoase şi ritmuri vii, antrenante.

„Întâlnirea cu muzica lui Paul Abraham este deopotrivă o sărbătoare şi o provocare. O sărbătoare, pentru că densitatea armoniilor de jazz înveşmântează melodii rafinate şi spumoase asemenea parfumului  celei mai scumpe şampanii. O provocare, fiindcă redarea acestei străluciri, fără a supraîncărca sonorităţile orchestrale ample, este foarte dificilă şi necesită o tehnică instrumentală desăvârşită şi o delicateţe a relaţiilor dintre instrumente şi voci”, spune despre piesă maestrul Eugen Dan Drăgoi, dirijorul spectacolului.

În rolul principal feminin Madeleine, o vom asculta pe soprana Rodica Ştefan, absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti în anul 2015, o tânără aflată la început de carieră, înzestrată cu o voce frumos timbrată şi cu darul de a sensibiliza publicul  şi de a transmite emoţii veritabile. 

Parteneri de scenă îi vor fi Adrian Ionescu,  Mariana Pisică,  Adrian Mărginean, Adina Gurenciuc, Lăcrămioara Crihană, Anton Mihail, Tudorel State, Ovidiu Ghioc, Gabriel Zănoagă, Adrian Ţurcanu, Geanina Savin, Valentin Călin, George Apostolache, alături de orchestra, corul şi baletul teatrului.

Preţul înteg al spectacolelor din weekend-ul 9-10 februarie este de 21,6 lei, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10,8 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: