Ce riscă un român care a dat şpagă după ce a fost prins conducând fără permis un autovehicul neînmatriculat

Ce riscă un român care a dat şpagă după ce a fost prins conducând fără permis un autovehicul neînmatriculat

FOTO Arhiva Adevărul

Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Galaţi în urma unei sesizări făcute de poliţistul vizat de mită. Mituitorul a fost prins în flagrant. Învinuitul a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a gălăţeanului I.C.M., persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, la data de 17 iunie 2017, ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au fost sesizaţi telefonic de către un agent de poliţie din cadrul IPJ Galaţi – Postul de Poliţie Priponeşti, cu privire la faptul că l-a depistat pe  I.C.M. în timp ce conducea pe drumurile publice, pe raza satului Lieşti, comuna Priponeşti, judeţul Galaţi, un moped neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.

Pentru a nu-i întocmi dosar penal, I.C.M i-a promis agentului de poliţie remiterea sumei de 150 de euro, iar ulterior, în cursul aceleiaşi zile, i-a oferit suma de 600 de lei.

În baza ordonanţei de delegare emisă de către procurorul de caz, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat mai multe acte procedurale în cauză printre care şi  prinderea în flagrant a inculpatului I.C.M. în timp ce oferea suma de 600 de lei agentului de poliţie.

În cazul în care judecătorii vor concluziona că I.C.M. se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de „darea de mită”, acesta riscă o pedeapsă între 2 şi 7 ani de închisoare.

citeste totul despre: