Ce oraş este pe primul loc în ţară la vaccinarea drive-thru. Jumătate dintre românii vaccinaţi sunt de acolo

Ce oraş este pe primul loc în ţară la vaccinarea drive-thru. Jumătate dintre românii vaccinaţi sunt de acolo

Centrul drive thru din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi

Aproape jumătate dintre vaccinările din centrele drive-thru din ţară au fost făcute în oraşul Galaţi. Este vorba despre centrul vaccinare deschis de Primărie în luna mai care va funcţiona până la toamnă, în parcarea de la mall.

Anunţul a fost făcut de  secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu. Potrivit acestuia, aproape 20.000 de persoane s-au vaccinat la centrul drive-thru din parcarea de la mall-ul din Galaţi.

„Au fost desfăşurate diverse tipuri de acţiuni pentru a promova vaccinarea. Aş menţiona că prin această acţiune, până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 50.000 de persoane. Una este însă cu totul şi cu totul specială. La Galaţi, în drive-through au fost vaccinate 19.985  persoane”, a declarat Andrei Baciu. 

Centrul drive-thru din Galaţi, deschis până la toamnă

Centrul de vaccinare drive-thru din Galaţi a fost deschis în parcarea de la mall, la începutul lunii mai. Iniţial, trebuia să fie deschis doar o lună, însă autorităţile locale i-au prelungit activitatea până la toamnă.

„Este perioada vacanţei, a concediilor şi a călătoriilor, iar vaccinarea este importantă pentru a ne proteja sănătatea. Centrul va rămâne deschis până la începutul lunii septembrie şi puteţi alege între vaccinurile disponibile de la Pfizer şi Johnson&Johnson”, a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. 

Amenajarea şi dotările necesare pentru buna funcţionare a centrului de vaccinare au fost asigurate de Primăria municipiului Galaţi.

Vă recomandăm şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările