Ce se întâmplă cu dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere în perioada stării de urgenţă. Decizia autorităţilor

Ce se întâmplă cu dovezile înlocuitoare ale
permiselor de conducere în perioada stării de urgenţă. Decizia autorităţilor

Foto: IPJ Galaţi

Procurorii vor emite ordonanţe de prelungire a dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, fără să mai fie necesar ca persoanelor interesate să depună cereri în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgenţă prin ordonanţă a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, pentru limitarea infectării cu coronavirus, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanţe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanţă. Ordonanţele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unităţile de poliţie competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situaţie excepţională.

”Precizăm că măsura a fost stabilită prin colaborare interinstituţională între Parchetul de pe lângăp Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: