Ce a hotărât Protecţia Copilului în cazul revoltător al fetiţei care a fost bătută, dată afară din casă de propria mamă şi lăsată să moară de frig

Ce a hotărât Protecţia Copilului în cazul revoltător al
fetiţei care a fost bătută, dată afară din casă de propria mamă şi lăsată să
moară de frig

Fetiţa de 7 ani refuză să se mai întoarcă la mama ei Foto: captură video Alex Beny

Fetiţa de şapte ani s-a ascuns în grădina casei unde locuia de frica mamei care o abuza şi a refuzat să se mai întoarcă la aceasta. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Galaţi a hotărât pe 14 ianuarie ca fetiţa de şapte ani din satul Poşta, ce aparţine de comuna gălăţeană Gohor, să fie plasată la un asistent maternal profesionist, după cum ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reprezentanţii DGASPC Galaţi vor lua în discuţie decăderea părinţilor din drepturile părinteşti după ce poliţiştii vor finaliza ancheta în acest caz, în prezent fiind efectuate cercetări pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

Reamintim că, pe 10 ianuarie, un bărbat a mers la casa vecinilor săi din satul Poşta (comuna Gohor) în toiul nopţii, alarmat de ţipetele îngrozitoare care se auzeau de acolo şi a filmat scenele ce cu greu pot fi descrise în cuvinte.

Bărbatul a fost întâmpinat la poartă de vecinul său care era beat, iar acesta i-a permis să intre în curte, moment în care acesta a constatat cu groază că fetiţa de şapte ani a familiei fusese bătută şi dată afară din casă, deşi era îmbrăcată sumar, iar afară era extrem de frig.

Cel care filmează încearcă să o salveze pe micuţă şi o întreabă dacă vrea să doarmă cu fata lui până dimineaţă pentru ca părinţii săi să îşi revină din beţie, dar mama acesteia se opune într-o primă fază, chiar dacă o dăduse afară din casă să moară de frig.

Urmează o scenă sfâşietoare, cu un puternic impact emoţional. Mama fetiţei încearcă să o ia din mâinile vecinului său, iar copila începe să plângă şi strigă: Nu vreau cu mama, nu vreau cu mama!        

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: