Ce amenzi riscă persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale

Ce amenzi riscă
persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre
blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale

Foto: Poliţia Locală Galaţi

Persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice), au obligaţia ca, după oprirea intemperiilor, să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Pe perioada anotimpului rece, poliţiştii locali atrag atenţia asupra faptului că, cetăţenii municipiului Galaţi, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (ţurţuri) de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

”Conform prevederilor HCL 260/2018, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 500  şi 1.500 de lei”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, pe linie de comerţ, în atenţia poliţiştilor locali se vor afla comercianţii de articole pirotehnice, dar şi agenţii economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: