Cazul oripilant al bărbatului care şi-a ucis fetiţele gemene în lighean, lăsându-şi soţia să sângereze până la moarte. Şase copii au asistat la scenele groaznice

Cazul oripilant al bărbatului care şi-a ucis fetiţele gemene în lighean, lăsându-şi soţia să sângereze până la moarte. Şase copii au asistat la scenele groaznice

Constantin Ghidionescu FOTO Captură ProTV

La Tribunalul Galaţi a început procesul în care un bărbat este acuzat că şi-a ucis fetiţele gemene proaspăt născute şi şi-a lăsat soţia să agonizeze până la moarte.

Tribunalul Galaţi  a stabilit, pe 4 aprilie, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul în cazul lui Constantin Aurelian Ghidionescu, acuzat de omor calificat şi trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor. Cazul a şocat întreaga comunitate din Galaţi. În ciuda gravităţii acuzaţiilor, bărbatul este judecat în stare de libertate.

La trei ani de la comiterea crimei, trei dintre copiii soţilor Ghidionescu au decis să spună adevărul: tatăl lor le-ar fi ucis surorile gemene într-un lighean cu apă şi ar fi asistat indiferent la agonia mamei, care a sângerat până la moarte, după care ar fi încercat să şteargă urmele crimelor şi să îi influenţeze pe copii. Iniţial, bărbatul a dat vina pe soţia lui pentru cele întâmplate.

Familia Ghidionescu, formată din părinţi şi şase copii, locuia într-un imobil situat pe strada Tecuci din Galaţi, iar bărbatul era singurul care aducea bani în casă, fiind taximetrist. În 2015, Mihaela Ghidionescu a rămas din nou însărcinată şi, pentru că se descurcau foarte greu din punct de vedere financiar, cei doi soţi ar fi decis să-şi ucidă copilul imediat după naştere, neştiind la acel moment că urmează să aibă gemeni, arată procurorii.

Femeia a născut neasistată medical, pe 13 martie 2016, în baia din propria locuinţă. Pentru a le ascunde celor şase copii ce urma să se întâmple, tatăl a dat drumul la maşina de spălat şi le-a cerut să stea în camerele lor. „Tatăl meu a intrat în cameră la noi de câteva ori şi glumea cu noi, însă eu am văzut că ceva nu era în regulă, fiindcă era agitat. Consider că tatăl meu încerca să-şi mascheze starea de spirit, mai ales că acesta nu era o persoană afectuoasă“, a declarat în faţa anchetatorilor A.A. Popescu, cel mai mare dintre copiii familiei Ghidionescu.

Fetiţele gemene erau „viabile şi vii“

După ce s-a născut primul copil - o fetiţă, bărbatul a tăiat cordonul ombilical cu un foarfece şi a înecat fătul într-un lighean cu apă, arată procurorii. Ulterior, a făcut acelaşi lucru şi cu cel de-al doilea copil care venise pe lume, tot o fetiţă. A luat apoi un sac menajer şi a pus cadavrele în el, lăsându-l apoi în faţa unui frigider nefolosit din casă. Imaginea sinistră este descrisă în rechizitoriu: „În faţa unui frigider se găsea un lighean, în care a fost găsită placenta, iar lângă el era un sac de culoare neagră, în care se găseau doi fetuşi“.

Expertiza medico-legală efectuată ulterior a stabilit că fetiţele născute, Aneta şi Margareta Ghidionescu, erau „viabile şi vii“. Pentru că nu a fost asistată medical la naştere, Mihaela Ghidionescu a început să piardă sânge încet, dar constant. Ulterior, la autopsie, s-a constatat că femeia nu eliminase total cea de-a doua placentă şi suferise şi o ruptură de col uterin. Deşi starea soţiei sale se agrava cu fiecare minut, Constantin Ghidionescu nu a sunat la ambulanţă, ci a început să şteargă urmele de sânge din baie. În cele din urmă, după patru ore de agonie, Mihaela Ghidionescu a murit. Nici măcar atunci bărbatul nu a anunţat autorităţile, ci a luat decizia de a-i duce trupul dezbrăcat complet în mijlocul casei, în văzul copiilor, şi a-l acoperi cu o pătură, mai spun procurorii.

„Am văzut cum tatăl meu a târât-o prin hol pe mama, dinspre uşa de la baie spre colţar. Am remarcat că tata o trăgea pe mama de mâini spre colţar, mama fiind dezbrăcată complet. Tatăl meu a lăsat-o pe mama întinsă pe hol“, descrie L.M. Ghidionescu scena înfiorătoare care s-a derulat în faţa ochilor săi. „Numai bine ne mergea, că mă-ta a făcut o prostie“, i-a spus bărbatul fiicei sale, încercând să dea vina pe soţia care abia murise.

S-a folosit de propriii copii ca să scape de închisoare

Bărbatul a intrat în panică, încercând să îşi resusciteze singur soţia, se mai arată în rechizitoriu. I-a făcut masaj cardiac şi respiraţie gură la gură şi, abia după ce una dintre fiicele sale a insistat, a sunat la 112, anunţând că soţia se simte rău. Medicii şi poliţiştii ajunşi la faţa locului au găsit trupul neînsufleţit al femeii dezbrăcat complet, iar în faţa unui frigider au descoperit cadavrele celor două fetiţe gemene.

Cei şase copii au fost chemaţi la Poliţie şi Parchet pentru a fi audiaţi în legătură cu cele întâmplate, însă tatăl lor a reuşit iniţial să-i influenţeze, spunându-le că, dacă nu vor declara că au dormit în acea zi până târziu şi că n-au ştiut nimic din ce se întâmplase, vor rămâne şi fără tată şi vor fi luaţi de Protecţia Copilului. Ulterior, copiii şi-au dat seama că tatăl lor se foloseşte de ei şi le-au spus adevărul anchetatorilor.

„Ceea ce m-a făcut să spun adevărul a fost faptul că sora mea, L.M., a avut iniţiativa de a nu mai minţi niciunul dintre noi. Ne-am gândit că tata se folosea de noi pentru a scăpa de închisoare şi ne-am gândit că era posibil să fim şi noi traşi la răspundere“, le-a spus anchetatorilor M. Ghidionescu.

Expertiza medico-legală a stabilit ulterior că Mihaela Ghidionescu a murit pierzând 80% din sângele din corp. Medicii au concluzionat că femeia putea fi salvată dacă aceasta ar fi primit ajutor medical chiar şi la două ore de la naştere. În prezent, bărbatul este judecat în stare de libertate, iar cei şase copii locuiesc în continuare cu el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: