Cazul falsului preot prins când mergea cu Boboteaza. Susţine că este o victimă a mafiei diplomelor false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Chiriţă FOTO arhiva personală
Ionuţ Chiriţă FOTO arhiva personală

Un tânăr de 18 ani, acuzat de înşelăciune, le-a prezentat poliţiştilor o diplomă emisă de Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor şi o legitimaţie de preot, susţinând că este o victimă a celor care reprezintă această organizaţie religioasă.

Un tânăr de 18 ani, Ionuţ Chiriţă, anchetat pentru înşelăciune, le-a prezentat anchetatorilor o diplomă falsă, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor, care atestă că a devenit preot începând cu data de 20 iulie 2019, iar aceasta este semnată de „Arhiepiscopul şi Mitropolitul Ioan” din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Tânărul le-a spus poliţiştilor că a crezut realmente că a devenit preot, iar persoana care i-a eliberat diploma falsă l-a trimis să strângă bani ca să ridice o biserică, unde să activeze ca preot paroh.

„Cu Boboteaza am fost la câteva persoane care m-au solicitat, iar contul pentru donaţii este al meu. Am primit decizie din partea celui care m-a reprezentat cu actele false pentru a-mi face biserică”, ne-a declarat Ionuţ Chiriţă, care susţine că este o victimă în această poveste.

Pe 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea de către tânărul de 18 ani a unei înşelăciuni.

„În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tânărul nu le-a putut prezenta poliţiştilor o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, le-a spus că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, respectiv Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor.

„Este în mod clar o victimă. I s-a eliberat o diplomă, are legitimaţie din care reiese că este preot în această Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Cei care trebuie traşi la răspundere sunt cei care au eliberat aceste acte şi nu persoanele de bună credinţă care au crezut că toată această activitate s-a desfăşurat în mod legal”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Ionuţ Chiriţă.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul a cerut diverse sume de bani în scopul construirii unui lăcaş de cult.

preot fals Ionut Chirita Galati
preot fals Ionut Chirita Galati 2
preot fals Ionut Chirita Galati 1

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cele mai frecvente metode de înşelăciune cărora le cad victime românii: „străinul“, „deratizarea“ sau „detergentul“

Infractorii au inventat „înşelăciunea Covid-19”. Cum sunt înşelaţi bătrânii de anonimii care sună pe fix

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite