Caz straniu la Galaţi: un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort, atârnând cu capul în jos pe gardul unei biserici

Caz straniu la Galaţi: un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort, atârnând cu capul în jos pe gardul unei biserici

FOTO Arhivă Adevărul

Descoperirea macabră a fost făcută în zori de către un angajat al Bisericii Sfânta Parascheva, lăcaş de cult aflat în apropiere de cimitirul Cătuşa. Oamenii legii au două variante legate de moartea bărbatului: crimă sau accident.

Caz straniu la Galaţi. Cadavrul aproape gol al unui bărbat în vârstă de circa 50 de ani a fost găsit, sâmbătă dimineaţă, atârnând cu capul în jos de gardul bisericii Sfânta Parascheva, aflată la ieşirea din Galaţi către Tecuci, în vecinătatea cimitirului Cătuşa.

Mai mult decât atât, cadavrul era aproape gol, nefiind deocamdată prea clare împrejurările în care a ajuns în poziţia respectivă (adică atârnat de un picior, cu capul în jos) şi ce s-a întâmplat cu hainele lui.

Bărbatul mort este cunoscut sub numele de Ion Pârvu, fiind fără adăpost şi obişnuind să mănânce la cantina socială a bisericii amintite, iar uneori să ceară de pomană de la credincioşi şi de la preot.

Cadavrul a fost găsit de un bărbat care venise de dimineaţă să deschidă poarta bisericii. „Am zis iniţial că este o cârpă atârnată de gard, dar am văzut apoi că era un om gol, mort. L-am recunoscut pe Pârvu, că venea des pe aici. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Aşa l-am găsit, dezbrăcat”, a declarat martorul.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD, însă nu s-a mai putut face nimic deoarece victima era moartă de câteva ore. 

„Atârna de gardul unei biserici, aproape gol. Colegii mei au constatat decesul. Bărbatul se afla cu capul în jos, într-o poziţie destul de vicioasă. Probabil a  murit din cauza traumatismului cranio-cerebral şi a traumatismului de coloană cervicală. Ancheta a fost preluată de poliţie”, a declarat dr. Angel Trifan, şeful UPU Galaţi.

Prima ipoteză lansată de anchetatori este că bărbatul ar fi încercat să sară gardul, dar şi-a prins piciorul, s-a dezechilibrat şi s-a lovit violent cu capul de grilajul metalic.

Există însă şi varianta unei crime, având în vedere că pe corpul bărbatului, spun martorii, par să fie urmele unor agresiuni. Nu este exclusă posibilitatea ca el să fie fost urmărit şi bătut de alţi oameni ai străzii, care l-au abandonat apoi atârnat de gard, după ce i-au luat hainele.

Cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, iar în urma necropsiei se va stabili cauza exactă a decesului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: