Caz controversat în Justiţie. Un bărbat acuzat de violarea şi de coruperea sexuală a trei fetiţe a fost achitat de judecători

Caz controversat în Justiţie. Un bărbat acuzat de violarea şi de coruperea sexuală a trei fetiţe a fost achitat de judecători

Fetiţele le-au dat detalii anchetatorilor despre ce le-a făcut bărbatul acuzat de viol  Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi va tranşa definitiv procesul unui gălăţean trimis în judecată pentru corupţie sexuală şi viol, care a fost achitat de Judecătoria Galaţi în primă instanţă. Bărbatul a fost judecat în libertate, judecătorii considerând că nu prezintă pericol social.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform anchetatorilor, prima victimă a bărbatului acuzat de viol şi corupere sexuală a minorilor, ar fi fost o fetiţă de 7 ani, care a fost ademenită într-o zonă mai puţin circulată din Galaţi, legată la ochi şi convinsă să facă ce spunea bărbatul.

A urmat, la câteva zile, o fetiţă de şase ani, care a păţit exact acelaşi lucru, iar o minoră de 12 ani a fost agresată sexual în timp ce se îndrepta spre casă, în aceeasşi zonă  

Copilele le-au povestit părinţilor ce au pătimit, iar aceştia au anunţat Poliţia, care a demarat o anchetă.

La scurt timp, poliţiştii l-au reţinut pe gălăţeanul Nelu Jurcă (43 de ani), acesta fiind arestat ulterior de către instanţă, care a revenit ulterior asupra deciziei şi l-a plasat sub control judiciar. 

Magistraţii au menţinut măsura preventivă pe tot parcursul procesului, considerând că Nelu Jurcă nu prezintă pericol social. Audiat de oamenii legii, bărbatul n-a recunoscut nimic. El a susţinut că nu s-a aflat în zilele, la orele şi în locurile la care minorele au fost agresate, afirmaţiile sale fiind acoperite de către una dintre surorile sale. 

Copii l-au identificat din planşele fotografice, ca şi părinţii acestora, care l-ar fi observat când pândea copii în preajma blocurilor. La finalul unui proces care a durat trei ani, Judecătoria Galaţi a decis  achitarea lui Nelu Jurcă de toate acuzaţiile aduse, respectiv viol şi corupere sexuală a minorilor. 

Decizia Judecătoriei a fost contestată de procurori la instanţa superioară, Curtea de Apel Galaţi urmând să pronunţe verdictul definitiv în acest caz pe 10 octombrie.

citeste totul despre: