Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost luată cu asalt de mii de enoriaşi pentru a primi lumină direct de la Casian Crăciun

Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost luată cu asalt de mii de enoriaşi pentru a primi lumină direct de la Casian Crăciun

Strada Domnească a fost blocată preţ de mai multe ore.

Mii de gălăţeni cu lumânări şi flori în mâini s-au adunat pe esplanada din faţa Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi pentru a aştepta momentul în care arhiepiscopul Casian Crăciun va aprinde Făclia de Paşte şi le va împărţi Lumina sfântă, potrivit agerpres.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

La îndemnul ,,Veniţi de luaţi Lumină!', candela din mâna arhiereului locului a invadat strada Domnească de Lumină sfântă. La aceasta s-a adăugat strălucirea Crucii Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al Galaţiului.

Încet, încet, Lumina Învierii a umplut de smerenie inimile miilor de ortodocşi. ,,Hristos a înviat!', a rostit ÎPS Casian, rupând tăcerea. ,,Adevărat a înviat!', a răspuns marea de credincioşi prezentă la Înviere. 

"Lumina sfântă de la Mormântul de viaţă dătător al Învierii Domnului este darul cel mai emoţionant, dar şi cel mai profund înrădăcinat în inimile noastre, ca mărturie certă a credinţei în Hristos Răstignit şi Înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le, cum mărturisim în Troparul Învierii. Hristos Domnul Înviat să ne acopere pe toţi, buni şi mai puţin buni, de aproape şi de departe, de aici — de la Dunărea de Jos — şi de pretutindeni, cu iubirea Sa iertătoare şi să-I urmăm şi noi, după putere, exemplul, unii pe alţii îmbrăţişându-ne şi astfel să mărturisim: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!", a glăsuit arhiepiscopul Dunării de Jos.

Slujba Învierii Domnului a continuat în toate bisericile din judeţul Galaţi, până în zorii zilei de duminică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: