Campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea cu materiale medicale a Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi

Campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea cu materiale medicale a Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi

Orice sumă este binevenită în acest. FOTO Arhiva Adevărul

Apelul caritabil este făcut de Fundaţia Comunitară din Galaţi şi se adresează atât persoanelor fizice cât şi companiilor. Unităţile medicale din întreaga ţară se confruntă cu o criză de materiale sanitare ce necesită ajutorul tuturor românilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia Comunitară Galaţi se alătură campaniilor din reţeaua fundaţiilor comunitare şi lansează apelul ”Galaţi în siguranţă”, destinat strângerii de fonduri pentru dotarea Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi cu materialele necesare luptei împotriva Covid-19.

„Facem un apel către toţi locuitorii Galaţiului, dar şi către companiile locale, să doneze pentru a sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sf. Cuvioasă Parascheva” în achiziţia de echipamente esenţiale pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19”, au transmis cei de la amintita fundaţie.

Donaţiile se pot face pe siteul www.semimaratongalati.ro, reconfigurat special pentru această campanie. Fundaţia Comunitară Galaţi va ţine legătura cu furnizorii şi va achiziţiona testere, echipamente de protecţie pentru personalul medical (măşti, mănuşi), dezinfectanţi, filtre antivirale, echipament specific de ventilaţie şi măşti de oxigen, pe care le va dona către spital.

Acest proiect pentru susţinerea Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi este sprijinit de Prefectura Galaţi,  Asociaţia Pacienţilor Galaţi, Code4Romania şi Asociaţia ”Dăruieşte Viaţa”, care facilitează contactul cu furnizori pentru necesarul spitalului.

„Este importantă mobilizarea întregii comunităţi, în scopul de a sprijini sistemul medical, acesta fiind cel mai expus, dar şi cel mai brav. Ei au nevoie de noi la fel de mult, pe cât avem şi noi de ei. Facem front comun azi în lupta cu o situaţie critică, ce ne afectează şi ne responsabilizează deopotrivă pe toţi. Ei merg în spitale pentru noi, noi stăm acasă şi donăm pentru ei. Suntem alături de sistemul medical, cu toate resursele!”, declară Liliana Cristea, Directorul Executiv al Fundaţiei Comunitare Galaţi.

Fundaţia Comunitară Galaţi a acordat finanţări în comunitate de peste 530.000 de lei prin programele Semimaraton Galaţi, Ştiinţescu, Fondul de Burse şi Generaţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: