Căminul de bătrâni „Sf. Spiridon” a fost mobilat de Oţelul Galaţi

Cei 160 de beneficiari ai Căminului „Sf. Spiridon” se vor muta în câteva zile într-o locuinţă proaspăt renovată. Imobilul a fost modernizat cu bani europeni, iar clubul „Oţelul” a donat mobilier în valoare de 100.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea a intrat într-un proces de renovare şi modernizare, în octombrie 2009, cu bani obţinuţi de la Uniunea Europeană, însă nu au mai fost bani şi pentru mobilier.

Din acest motiv, Marius Stan, consilier local şi preşedintele clubului „Oţelul”, a iniţiat  o campanie de strângere de fonduri pentru mobilarea căminului. O parte din bani  provin din încasările obţinute la două meciuri. 

„Numai în urma încasărilor din meciul cu Steaua s-au donat peste 500 de milioane de lei vechi. Pe lângă faptul că a donat toată echipa, au fost şi oameni din afara ei care au donat. Spre exemplu, un domn din Bucureşti, şi aici nu mă refer la Gigi Becali, a donat în timpul meciului cu Steaua 2.000 de euro”, a declarat Marius Stan, preşedintele Clubului Oţelul.

La inaugurarea de astăzi a fost prezent şi antrenorul Dorinel Munteanu şi o parte dintre jucători. „Le datorăm totul părinţilor şi tocmai de aceea cred că acest gest este unul foarte important. Din păcate, eu mi-am pierdut bunicii", a spus Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul.

 „Este greu să nu reacţionezi când îi vezi pe aceşti oameni care au nevoie de tine. Am şi eu bunici şi mi-aş dori să fie trataţi cât se poate de bine”, ne-a spus Cristian Sârghi.

Gabriel Giurgiu, mijlocaş la Oţelul, a declarat: ”Sigur sunt şi suporteri de-ai Oţelului printre cei cazaţi aici, însă nu acesta a fost motivul care ne-a determinat să facem acest gest”.

Standarde europene

Clădirea a fost termoizolată, au fost montate geamuri termopan, uşi noi, mai pe scurt întreg spaţiul a fost modernizat şi igienizat. De asemenea, s-au înlocuit instalaţiile, de apă, electrică, precum şi centrala termică, iar bucătăria şi băile sunt complet refăcute. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.499.444,90 lei (cu TVA).cate,

Pe timpul lucrărilor, o parte din cei 160 de pensionari au fost cazaţi la Căminul Grupului Şcolar Traian, iar o parte la Centrul de urgenţă pentru Persoane fără Adăpost.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările