Călătorie întreruptă de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Călătorie întreruptă de
poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră vor preda cele trei persoane autorităţilor moldoveneşti

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat şi reţinut trei cetăţeni din Republica Moldova  care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei

Ştiri pe aceeaşi temă

În această dimineaţă, în jurul orei 00.15, o patrulă de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a observat în zona localităţii de frontieră Frumuşiţa, în apropierea malului râului Prut, trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

"A fost declanşată o acţiune specifică, în urma căreia poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea, legitimarea şi reţinerea persoanelor. Pentru că acestea nu aveau asupra lor niciun document de identitate au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Ion Irimia.

În urma verificărilor efectuate cu ajutorul autorităţilor din Republica Moldova şi din declaraţiile celor trei persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt cetăţeni moldoveni care au trecut înot râul Prut cu intenţia de a se deplasa într-o ţară din vestul Europei pentru a-şi găsi de lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele bărbaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare pe teritoriul României, prin trecere ilegală a frontierei de stat. În baza acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor bărbaţii vor fi predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: