Cal salvat dintr-un canal colector de pompieri. Animalul ar fi murit înecat cu gudron

Cal salvat dintr-un
canal colector de pompieri. Animalul ar fi murit înecat cu gudron

Foto: ISU Galaţi

Pompierii au intervenit pentru salvarea unui cal care rămăsese blocat într-un canal colector în vecinătatea lacului Mălina din Galaţi. Animalul a fost preluat de medicii veterinari pentru îngrijiri medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 21 septembrie, la ora 09,35, Dispeceratul Integrat ISU-SAJ a fost sesizat în legătură cu faptul că un cal rămăsese blocat într-un canal colector pe strada Garofiţei din Galaţi, în zona lacului Mălina.

”La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Galaţi, care a acţionat pentru degajarea animalului. În urma intervenţiei, s-a constatat că aceasta era murdar de gudron existent în canalul colector, astfel încât au fost solicitaţi DSV-ul si Asociaţia "Help Lăbuş", pentru a analiza posibilitatea spălării calului imediat după extragerea acestuia”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

În momentul de faţă, calul este tratat de către DSV Galaţi, care va lua măsurile ulterioare, inclusiv de ţinere sub observaţie a animalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: