Cal bătut cu cruzime. Un bărbat din Galaţi este filmat în timp ce îl loveşte cu putere, deşi animalul este doborât la pământ VIDEO

Cal bătut cu cruzime. Un bărbat din Galaţi este filmat în timp ce îl loveşte cu putere, deşi animalul este doborât la pământ VIDEO

sursa: IPJ

Un bărbat de 55 de ani din judeţul Galaţi a fost filmat în timp ce loveşte fără milă un cal căzut la pământ. Poliţiştii s-au autosesizat, iar calul a fost salvat şi transportat la Grădina Zoologică, unde va beneficia de adăpost, hrană şi tratament medical.

 
Incidentul s-a produs într-o localitate din judeţul Galaţi. În urma apariţiei în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei filmări cu un bărbat care loveşte un cal căzut la pământ, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de "rănirea sau schingiuirea animalelor".
 
Pe imagini se aud vocile unei femei şi a unui copil, care au şi filmat întreaga scenă: „Nu-l mai bate, gata. Off, Doamne, mă doare pe mine”. 
 
Din verificări, a rezultat că cel care apare în imagini, agresând animalul, este chiar proprietarul acestuia, un bărbat, de 55 de ani, din sat Fântânele, comuna Scânteieşti.
 
Cu ocazia audierii, bărbatul a încercat să inducă în eroare poliţiştii, Declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa, întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Poliţiştii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd, din curtea locuinţei, şi că acesta fusese maltratat.
 
Că urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galaţi, unde va beneficia de adăpost, hrană şi tratament medical.
 
Conform legislaţiei în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deţinătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligaţia sa achite cheltuielile făcute cu întreţinerea şi tratamentul medical al acestuia.
 
În caz contrar,  animalul se consideră abandonat şi rămâne în adăpost. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările