Cadre medicale surprinse fără mască în unul din cele mai mari focare de coronavirus şi medicamente expirate găsite în trusele de urgenţă

Cadre medicale surprinse fără mască în unul din cele mai mari focare
de coronavirus şi medicamente expirate găsite în trusele de urgenţă

Spitalul de Urgenţă din Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au amendat 11 cadre medicale, 9 de la Spitalul de Urgenţă şi 2 de la Spitalul de Copii, pentru că nu purtau mască. În plus, s-a descoperit că anchetele epidemiologice nu s-au făcut la timp.

Cea mai gravă situaţie din judeţul Galaţi se înregistrează în prezent la Spitalul de Urgenţă, unde 145 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, alte 8 cadre medicale fiind infectate în ultimele 24 de ore.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au aflat de ce zilnic sunt descoperite noi şi noi cazuri de coronavirus la cea mai mare unitate medicală din judeţ. Multe cadre medicale nu poartă mască pe secţii, iar anchetele epidemiologice nu se efectuează imediat după depistarea unor cazuri de infectare. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, au fost găsite medicamente expirate în trusele de urgenţă ale unor secţii.

”Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 54.000 de lei, din care 11 amenzi au fost date persoanelor fizice din spitale şi două amenzi au fost aplicate spitalelor. Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice speciale. În cazul spitalelor, nu s-au efectuat anchetele epidemiologice la timp. De la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au fost sancţionate nouă cadre medicale pentru că nu purtau mască. La Spitalul de Copii au fost amendate alte două cadre medicale pentru nepurtarea măştii. Tot la Spitalul de Urgenţă din Galaţi s-au dat trei amenzi pentru medicamente expirate găsite în trusele de urgenţă ale unor secţii din spital”, a declarat dr. Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, situaţia este în continuare îngrijorătoare. Au fost confirmate 1.632 de persoane cu noul coronavirus, cu 54 mai multe decât duminică, 19 iulie. Numărul deceselor a ajuns la 111, iar 910 gălăţeni au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Au fost efectuate 14.070 de teste.

Vă mai recomandăm:

Stop fals coronavirus! Cei „12 apostoli“ ai dezinformării despre coronavirus au ajuns şi în România

O imagine cât o mie de cuvinte. Coadă nesfârşită de ambulanţe în faţa Institutului „Matei Balş”: „Mai aveţi îndoieli?“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările