Branşament ilegal la apa caldă, în plin centrul Galaţiului. Sunt implicaţi şi angajaţi ai distribuitorului local de apă caldă şi căldură

Branşament ilegal la apa caldă, în plin centrul Galaţiului. Sunt implicaţi şi angajaţi ai distribuitorului local de apă caldă şi căldură

Propietarul clădirii s-a ales cu dosar penal. Foto: Apaterm Galaţi

Branşamentul este făcut la o clădire cu două etaje, iar angajaţii Apaterm Galaţi spun că proprietarul nu are contract de furnizare a celor două servicii: apă caldă şi căldură.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă de control a Apaterm a depistat, ieri seară, un branşament ilegal la reţeaua de apă caldă menajeră şi căldură din strada Nicolae Bălcescu, aferentă PT Policlinică, efectuat spre un imobil din strada Eroilor nr. 32 (P+2E ), al cărui proprietar nu are un contract de furnizare a energiei termice cu Apaterm.

Întrucât există suspiciunea că respectivul branşament ilegal a fost realizat cu ştiinţa şi chiar cu participarea unor angajaţi Apaterm, Comisia de Disciplină analizează situaţia; sancţiunile administrative pot merge până la desfacerea contractelor de muncă ale celor implicaţi.

De asemenea, împotriva celui care a sustras energia termică din reţeaua publică este în curs de formulare o plângere penală pentru furt de energie termică.

În plus, Apaterm întreprinde toate demersurile necesare pentru estimarea şi recuperarea prejudiciului, inclusiv valoarea lucrărilor de refacere a infrastructurii afectate de branşamentul ilegal.

Apaterm continuă verificarea stării infrastructurii pentru depistarea unor astfel de situaţii, care afectează grav calitatea serviciilor şi pun în pericol reţeaua publică de furnizare a energiei termice şi apei calde menajere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: