Braconieri opriţi cu focuri de armă. La vederea poliţiştilor, au abandonat barca în care se aflau şi au încercat să fugă cu o căruţă

Braconieri opriţi cu focuri de armă. La vederea poliţiştilor, au
abandonat barca în care se aflau şi au încercat să fugă cu o căruţă

Foto: arhivă Adevărul

Mai multe persoane care braconau pe Dunăre cu ajutorul unei bărci şi cu ustensile interzise de lege au fost surprinse vineri, 3 aprilie, de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Doi dintre braconieri se aflau într-o barcă, nu departe de malul drept al Dunării, unde îi aştepta o căruţă în care se aflau alte persoane. La vederea ambarcaţiunii Poliţiei, pescarii s-au îndreptat spre mal, abandonând barca şi plasele şi încercând să fugă spre atelajul care îi aştepta. Oamenii legii au făcut uz de armamentul din dotare pentru a-i forţa să se oprească. 

”La somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. A fost reţinută una dintre cele două persoane, identificată ca fiind un cetăţean român în vârstă de 35 ani, domiciliat în judeţul Tulcea”, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Barca, în valoare de circa 2.000 şi lei, şi ustensilele cu care cei doi pescuiau, estimate la acelaşi preţ, au fost confiscate. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz  pentru nedeţinerea autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni,  pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: