Braconaj la iepuri, pe un fond de vânătoare din judeţul Galaţi. Doi bărbaţi au fost reţinuţi

Braconaj la iepuri, pe un fond de vânătoare din judeţul Galaţi. Doi bărbaţi au fost reţinuţi

Cei trei au împrumutat arma de la un bătrân de 78 de ani din Bereşti-Meria. Foto: Adevărul

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţiştii din comuna Bereşti-Meria, au descins ieri pe un fond de vânătoare de pe raza localităţii Bereşti, ce aparţine A.J.V.P.S. Galaţi. Au găsit un autoturism în care se aflau trei persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 46 ani, toate din comuna Bereşti-Meria şi mai mulţi iepuri de câmp împuşcaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma audierii suspecţilor, poliţiştii au stabilit că arma de vânătoare calibrul 12 mm a fost încredinţată fără drept unuia dintre suspecţi de către un bărbat de 78 ani, din comuna Bereşti-Meria, care s-a deplasat împreună cu cele două persoane pe fondul de vânătoare, fără a avea autorizaţie, unde au executat trei focuri de armă şi au împuşcat doi iepuri.

Efectuând verificări la domiciliul bărbatului de 78 ani, poliţiştii au găsit 26 de cartuşe de vânătoare şi mai multe ustensile destinate fabricării artizanale a muniţiei letale.

Arma, muniţia confecţionată artizanal  şi ustensilele folosite la fabricarea muniţiei artizanale au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi iepuri au fost trimişi la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, în vederea efectuării necropsiei.

În baza probelor administrate, doi bărbaţi de 39, respectiv 46 ani au fost reţinuţi şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Prevntivă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: