Braconaj pe Dunăre. În plină prohibiţie, doi pescari şi-au aruncat plasele în mijlocul fluviului

Braconaj pe Dunăre. În plină prohibiţie, doi pescari şi-au aruncat plasele în mijlocul fluviului

Poliţiştii de frontieră au folosit şalupa pentrua-i prinde pe braconieri. Foto: Adevărul

Bărbaţii au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră şi au rămas fără instrumentele de pescuit. În plus, ei s-au ales şi cu dosare penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai întâi, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au văzut, în zona kilometrului 206 al fluviului Dunărea, un bărbat care pescuia comercial folosindu-se de două plase de pescuit tip monofilament.

Oamenii legii l-au legitimat şi astfel au aflat că tânărul este cetăţean român şi are 32 de ani.

"Plasele de pescuit cu o lungime totală de 50 de metri au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră brăileni întocmind dosar penal pe numele persoanei pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

O oră mai târziu, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au prins un bărbat de 55 de ani, în zona milei marinei 74 a fluviului Dunărea, care pescuia comercial dintr-o barcă cu ajutorul unei plase din aţă, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Poliţiştii au confiscat şi acestuia plasa de pescuit din aţă cu o lungime de 70 de metri, în valoare de 700 lei. Bărbatul s-a ales şi cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pescuitul comercial în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: