Bolnavii de cancer, tot mai afectaţi de valul patru al pandemiei. Medic chirurg: „Seamănă a crimă!”

Bolnavii de cancer, tot mai afectaţi de valul patru al pandemiei. Medic chirurg: „Seamănă a crimă!”

Medicul Paul Ichim, sursa: FB

Medicul chirurg Paul Ichim, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, avertizează că valul patru al pandemiei de COVID-19 va afecta extrem de mult pacienţii cu patologii oncologice. „Seamănă a crimă”, este verdictul sumbru dat de medic

Ştiri pe aceeaşi temă

Paul Ichim, medic chirurg la cea mai mare unitate medicală din sud-estul României, spune că, din cauza valului mare de pacienţi infectaţi cu SARS COV-2, în stare gravă, activitatea spitalelor va fi blocată din nou. Mai grav, dacă spitalele se vor umple cu pacienţi COVID, pacienţii oncologi nu vor mai avea acces la serviciile medicale.

„Restul patologiilor neluându-şi vacanţă, vor rămâne descoperite, având acces foarte greu la acest serviciu. Mai pe şleau, cam seamănă a crimă la adresa altor patologii, mai ales oncologice. Dumnezeu cu mila. (…)În consecinţă, restul patologiilor vor suferi crâncen, nu putem opera... În mod sigur vor suferi cei cu patologie oncologică.  Administraţia centrală se ţine doar de recomandări imperative, fără a oferi soluţii decât de genul...vă descurcaţi voi. Pur si simplu sistemul este blocat în judeţul nostru, de altfel ca în majoritatea ţării”, susţine chirurgul gălăţean.

„Valul patru ne prinde complet nepregătiţi”

Potrivit specialistului, valul 4 al pandemiei „ne prinde complet nepregătiţi”, iar spitalele nu vor putea faţă faţă fluxului mare de pacienţi.

„Din păcate, se confirmă ce am scris mai de mult, valul 4 ne prinde complet nepregătiţi. Chestia că ţinem pandemia sub control, că vom vaccina nu ştiu câte milioane, s-a dovedit în timp că-i o mare gogoriţă. Toată lumea s-a relaxat, în sistemul medical nu s-au mai făcut mari adaptări în perspectiva posibilă a dezastrului. Valul 4 a venit, ăştia se luptă doar pentru putere, nu mai există autoritate şi coordonare aşa că, anticipez că va fi mai rău ca anul trecut”, a adăugat dr. Paul Ichim.

La Spitalul Judeţean Galaţi toate paturile ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi în stare gravă. Având în vedere creşterea numărului cazurilor şi necesitatea pacienţilor care au nevoie de oxigen, medicii au solicitat suplimentarea locurilor de la 12, la 16 paturi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările