Boboteaza pe malul Dunării. Un bărbat de 36 de ani a recuperat crucea aruncată în fluviu de ÎPS Casian Crăciun

Boboteaza pe malul Dunării. Un bărbat de 36 de ani a recuperat crucea aruncată în fluviu de ÎPS Casian Crăciun

sursa: C.M

Peste 2.000 de oameni au venit, joi, pe Faleza Superioară din Galaţi pentru a participa la tradiţionala slujbă de  Bobotează, oficiată de Casian Crăciun, arhiepiscopul „Dunării de Jos”.  Cel mai aşteptat moment a fost aruncarea Sfintei Cruci în Dunăre. Ea a fost prinsă de un bărbat de 36 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au profitat de vremea călduroasă şi au venit în număr mare pentru a lua agheasma şi a participa la slujba de Bobotează, de pe malul Dunării.  

Credincioşii au purtat mască de protecţie şi nu s-au înghesuit ca în alţi ani să ia agheasmă. Anul acesta, apa sfinţită a fost distribuită în 150.000 de sticle dintr-un cort militar amenajat în curtea Bisericii Precista.

După oficierea slujbei, ÎPS Casian al Dunării de Jos a aruncat  în fluviu crucea din lemn, tradiţie respectată în fiecare an de Bobotează. În cursă s-au înscris iniţial 13 înotători, însă cinci nu au primit aviz medical. Într0un final, opt temerari s-au aruncat în apele reci ale Dunării pentru a prinde crucea. 

Un bărbat de 36 de ani,  Alexandru Gherghişan, a recuperat crucea de Bobotează aruncată în apele Dunării de arhiepiscopul Dunării de Jos. La final, ÎPS Casian Crăciun a binecuvântat toţi ïnotătorii şi le-a oferit premii în bani. 

 

sursa: Cornelia Mazilu

Cruci de gheaţă făcute în depozit frigorific

În fiecare an, locuitorii oraşului Galaţi păstrează tradiţia modelării crucii de gheaţă pentru Bobotează. Dacă în trecut, crucea era realizată direct din gheaţa care se forma pe Dunăre, în ultimii ani din cauza temperaturilor ridicate, ea este realizată în depozitul frigorific unei societăţii comerciale.  De Bobotează, crucile au fost duse la pe Faleza Dunării, unde au fost împodobite cu crenguţe din brad. Ele vor fi lăsate să se topească pe Faleza Dunării.

sursa: Cornelia Mazilu  
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Vasile Bănescu: „Datoria fiecăruia dintre noi este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”

 
50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările