Bloc din zona centrală a oraşului, reabilitat cu fonduri publice. Lucrările costă 570.000 de euro

Bloc din zona centrală a oraşului, reabilitat cu fonduri publice. Lucrările costă 570.000 de euro

Blocul M din zona centrală a Galaţiului FOTO PMG/Dănuţ Onofrei

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, răstimp în care se va reface acoperişul, se va pune termopan, se va repara subsolul şi se vor izola, repara şi zugrăvi faţadele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri europene pentru creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe M, din zona centrală a oraşului, în cadrul unui proiect de aproximativ 570.000 de euro.

Principalele lucrări de intervenţie vizează: izolarea termică; termohidroizolarea terasei; schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn şi PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC cu geam termoizolator triplu; închiderea balcoanelor şi logiilor cu tâmplarie din PVC cu geam termoizolant; uşile de acces din exterior se vor înlocui cu tâmplarie din PVC şi vor fi echipate cu dispozitiv de autoînchidere; izolarea planşeului peste subsol; schimbarea lămpilor de iluminat existente pe casa scării, cu lămpi de iluminat tip LED, care au o durata de viaţă ridicată şi consum redus de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 2,7 milioane de lei (circa 570.000 de euro), formată din asistenţa financiară nerambursabilă de 1,65 milioane de lei lei, cheltuieli neeligibile de 476 lei, contribuţia municipiului Galaţi şi a Asociaţiei de Proprietari nr. 105bis fiind de un pic peste un milion de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Blocul M, situat în centrul oraşului, a fost construit în anul 1958, are regimul de înălţime St+P+4E, o suprafaţă construită de 2.144 mp şi este format din 5 tronsoane separate de pasaje pietonale.

Municipiul Galaţi a depus cererea de finanţare pentru realizarea proiectului „Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe M, str. Albatros nr. 1 din Municipiul Galaţi, Cod SMIS 122620” în data de 11 iulie.2018 în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3.

În perioada de programare 2014-2020 Primăria municipiului Galaţi a depus 9 cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a unor clădiri rezidenţiale, dintre acestea fiind deja finalizate proiectele pentru reabilitarea termică a blocurilor G1 şi G8 din strada Brăilei nr. 250, respectiv 258 bis.

În implementare se află proiectul ”Creşterea performanţei energetice a blocului D din cartierul Micro 13B şi blocului PR3A din cartierul Micro 21”, celelalte cereri de finanţare aflându-se în perioada de contractare la AMPOR, cu valoarea de 31,6 milioane de lei. De asemenea, se află în pregătire alte 19 cereri de finanţare, cu valoarea totală de aproape 76 de milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările