Bloc reabilitat cu fonduri europene. Totul arată ca nou după ce s-au investit în renovare peste 200.000 de euro

Bloc reabilitat cu fonduri europene. Totul arată ca nou după ce s-au investit în renovare peste 200.000 de euro

Aşa arată blocul renovat cu bani europeni FOTO CC

În cadrul proiectului ce a vizat blocul G8 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi s-au realizat următoarele lucrări principale: anveloparea imobilului, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC de culoare albă cu geamuri termohidroizolante, înlocuirea liftului cu un altul adaptat şi nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a încheiat proiectul finanţat cu fonduri europene pentru creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G8, aferent Asociaţiei de proprietari nr. 360A Emanuel, din cartierul Micro 18.

Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 41 de apartamente ale blocului G8, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an  a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuinţe şi va creşte calitatea vieţii locatarilor.

În urma implementării proiectului s-a obţinut îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi confort termic interior; reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 920.473 lei, din care valoarea contribuţiei din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 552.284  lei.

Proiectul „Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G8 aferent Asociaţiei de proprietari nr. 360A Emanuel din municipiul Galaţi”, cod MySMIS 117904, este finanţat  prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Contractul de finanţare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Primăria Galaţi este în topul administraţiilor cu cele mai multe proiecte cu fonduri europene depuse şi pe primul loc în Regiunea Sud-Est cu proiectele pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor, respectiv pentru 22 de imobile.

Astfel, pe lângă proiectul privind blocul G8, Primăria are în implementare un alt proiect pentru creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G1, aferent Asociaţiei de Proprietari nr. 388, în valoare de 870.894 lei.

Primăria municipiului Galaţi a depus cereri de finanţare europeană pentru încă 20 blocuri de locuinţe, proiecte a căror valoare este de aproape 25 de milioane de lei. Proiectele sunt în diverse stadii de evaluare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: