„Adio! Îmi pare rău!” Mesajul unui gălăţean de 21 de ani. Familia îl caută cu disperare

„Adio! Îmi pare rău!” Mesajul unui gălăţean de 21 de ani. Familia îl caută cu disperare

Mihăiţă este aşteptat acasă de familie. Foto: Adevărul

Un tânăr de 21 de ani  din Galaţi este căutat cu disperare de familie şi de Poliţie, după ce acesta a lăsat un mesaj de adio şi a dispărut fără urme de acasă. Fratele tânărului face un apel către acesta şi îl roagă cu emoţie să nu recurgă la un gest extrem.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihăiţă Purcică a fost văzut ultima dată pe 24 iulie 2015. A profitat de faptul că fratele său şi soţia acestuia se aflau în vacanţă şi a plecat de acasă. A furat de la ei 13.000 de lei şi a lăsat un mesaj de adio în care spunea că se va sinucide când va rămâne fără bani.

Tânărul este căutat de mai bine de o săptămână. Fratele său i-a scris mai multe mail-uri, dar Mihăiţă nu i-a dat niciun indiciu despre locul în care ar putea fi.

„Când a plecat de acasă a luat 13.000 de lei şi un laptop de ultimă generaţie. În toată această perioadă am vorbit doar prin intermediul a două mail-uri. Mi-a scris că a vrut să se sinucidă în casă, dar pentru că noi ne-am mutat aici, a decis să ne ia banii ca să se bucure puţin de viaţă înainte de actul final. Juca poker, ştiu că îi plăcea. Numai asta făcea, mergea la facultate şi apoi se juca. Eu m-am mutat aici de o lună şi jumătate, în ultima perioadă de timp nu am avut o relaţie chiar foarte apropiată. De când am venit aici, ne-am înţeles altfel, aveam şi un proiect pe care doream să îl demarăm împreună, era spre finalizare. Nu ştiu dacă are vreo prietenă, dacă a cunoscut pe cineva şi a plecat la ea. Nu cred că avea datorii la poker. La un moment dat a câştigat aproximativ 7.000 de lei, dar nu i-a cheltuit, ci i-a băgat tot în jocuri. E posibil să fie dependent de poker”, a declarat Marius Secan, fratele dispărutului.

„În momentul în care am aflat că a plecat, am căutat peste tot şi am decoperit o chitanţă. Mihăiţă a plătit cu cardul o carte cumpărată de la librărie. Cu o zi în urmă a fost la mall, iarăşi am găsit o chitanţă, îşi cumpărase o geantă la 160 de lei. Presupunem că este o geantă de voiaj mai mare. Nu ştim unde ar putea fi, în biletul de adio spune că ar vrea să se bucure de viaţă înainte de a se sinucide. Având în vedere câţi bani a luat, poate fi oriunde. Ne-am gândit că ar putea fi inclusiv la mare. Am anunţat şi poliţia, vrem să facem orice ca să îl găsim. Nu ne interesează că ne-a luat banii, important este să fie el bine”, a relatat Cosmina Secan, cumnata dispărutului.

„Plecarea de acasă cred că a fost determinată de dependenţa lui de jocuri pe calculator, cu stările depresive. Probabil el a considerat că nu mai vede nicio cale de ieşire din situaţia în care se afla. Prin gestul lui, consider că a emis un strigăt sau că a tras un semnal de alarmă. Sperăm să nu se finalizeze cu ceea ce a ameninţat el că va face, o sinucidere. Pe de altă parte, poate că încerca să comunice cu ceilalţi şi nu a găsit altă modalitate decât această plecare de acasă. Probabil nu a ştiut să le comunice membrilor familiei ceea ce simte, care sunt nevoile şi durerile sale şi a ales în acest fel să le spună celorlalţi că se află într-o situaţie disperată. Dacă ar reuşi să intre în contact cu el, familia ar trebui să îl întrebe ce şi-ar dori de la ei, care sunt problemele şi nevoile lui şi mai ales cum îl pot ajuta”, a explicat Valentina Băjan, psiholog.

La rândul lor, poliţiştii gălăţeni îl caută pe tânăr.

„Secţia 3 Poliţie a demarat cercetările pentru găsirea tânărului. Persoanele care au date despre eventuala locaţie în care se află acesta sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie”, a declarat Ştefan Gohoreanu,purtător de cuvânt I.P.J. Galaţi.

Mihăiţă este aşteptat acasă de familie cu sufletul la gură. Cei dragi îl imploră pe tânăr să nu recurgă la un gest extrem.

Să vină acasă, indiferent de situaţie. Nu contează că ne-a luat banii. E liber să se ducă unde doreşte el, că e mare. Tot ce ne dorim este să ne dea un semn de viaţă şi să se gândească la părinţi şi la toţi cei care îl iubesc”, a transmis Marius Secan, fratele dispărutului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările