Bijuteria urbană de 2 milioane de euro: parcare etajată cu staţie cu 21 de posturi pentru alimentarea maşinilor electrice

Bijuteria urbană de 2 milioane de euro: parcare etajată cu staţie cu 21 de posturi pentru alimentarea maşinilor electrice

Aşa va arăta parcarea specială de la Galaţi FOTO Proiect

Investiţia va fi realizată la Galaţi, în cartierul Mazepa 1, iar municipalitatea a anunţat că lucrările vor începe în scurt timp, după ce licitaţia a fost deja finalizată, iar contractul pentru proiectare şi construire este în curs de a fi semnat. Conform contractului, investiţia va fi dată în folosinţă în 20 de luni, adică în toamna lui 2019.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că s-a finalizat licitaţie pentru proiectarea şi construirea, în cartierul Mazepa 1 (zona Ancora)  unei parcări etajate prevăzută cu staţii de încărcare a maşinilor electrice. „Oferta declarată câştigătoare pentru contractul de achiziţie publică a fost cea depusă de asocierea dintre Lemacons SRL şi S&M Expert Project SRL”, a informat instituţia.

Preţul total al ofertei se ridică la aproape 9,5 milioane de lei, cu tot cu TVA (aproximativ două milioane de euro) şi include atât partea de proiectare, cât şi partea de construire. Preţul de adjudecare este sensibil mai mic decât cel estimat prin studiul de fezabilitate, care depăşea 12 milioane de euro.

Termenul de realizare a investiţiei este de 20 de luni calendaristice, din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, ceea ce înseamnă că totul ar putea fi gata în noiembrie-decembrie 2019, potrivit scenariului optimist. Există şi un scenariu pesimist, care presupune că lucrările de mutare a reţelelor de utilităţi aflat sub teren ar putea dura câteva luni, caz în care termenul de dare în folosinţă a noii parcări ajunge undeva în iulie-august 2020.

Conform primarului Ionuţ Pucheanu, construcţia va avea „trei etaje şi 214 locuri de parcare, 50 de spaţii de depozitare, racorduri pentru 21 de staţii încărcare autovehicule electrice şi toate facilităţile conform standardelor în vigoare”. Studiul de fezabilitate a fost realizat de SPC Elite Consulting SRL şi a costat 115.000 de lei cu tot cu TVA..

Parcarea va avea 1.940 metri pătraţi de suprafaţă construită şi 206 metri pătraţi suprafaţa de spaţii verzi de pe terasă. Clădirea va fi dotată cu iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare pentru producerea de apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii pentru spaţiile încălzite, încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă şi programare temporală. Gălăţenii care îşi vor parca autoturismele acolo vor beneficia de sistem de control acces cu cartele cu autotaxare, sistem de monitorizare video, sistem de semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: