Bibliotecarii care ajută vârstnicii să se programeze pentru vaccinarea anti-COVID-19 sau să-şi plătească dările online

Bibliotecarii care ajută vârstnicii să se programeze pentru vaccinarea anti-COVID-19 sau să-şi plătească dările online

Sursa: Biblioteca V.A Urechia

Biblioteca V.A. Urechia din Galaţi s-a transformat, de o săptămână, în centru de asistenţă pentru vârstnicii care nu ştiu să lucreze online. Mai exact, oamenii sunt ajutaţi să se înscrie pe platforma de vaccinare sau pe portalul Ghişeul.ro, pentru a nu mai fi nevoiţi să stea la cozi ca să-şi achite online taxele şi impozitele.

Ştiri pe aceeaşi temă

În doar o săptămână de la lansarea proiectului, peste 100 de vârstnici au venit să ceară ajutorul bibliotecarilor. Este şi cazul pensionarului Gheorghe Enache, care s-a programat pentru vaccinul anti COVID. 

„Am încercat toată ziua să accesez această platformă. Nu am reuşit, iar a doua zi am primit un telefon de la o persoană care mă cunoştea şi mi-a vândut pontul. Am venit la bibliotecă şi doamnele m-au ajutat să mă programez”, arată bătrânul.

Pentru a fi respectate condiţiile de distanţare stabilite în pandemie, pensionarii care doresc să beneficieze de serviciile bibliotecarilor sunt sfătuiţi să facă înainte o programare. 

„Ne-am dorit să venim în sprijinul comunităţii. Proiectul este de succes deoarece la nici o zi după ce l-am anunţat, foarte multe persoane ne-au sunat şi au dorit să vină la bibliotecă pentru a fi ajutate să se programeze pentru vaccinul COVID, pentru a utiliza platforma Ghişeul.ro sau pentru a-şi plăti taxele şi impozitele”, ne-a declarat Corina Dobre, director al bibliotecii V.A.Urechia.

Sunt şi situaţii în care beneficiarii au nevoie să fie ajutaţi pentru programarea la eliberarea cărţii de identitate sau plata online a utilităţilor. „Să le dea Dumnezeu sănătate că au grijă de seniori. Mi-am plătit impozitul şi am făcut o programare pentru buletin. M-au învăţat ca pe un copil de clasa întâi”, spune Victoriţa Stan, o clientă a bibliotecii.

„Sunt persoane, în general,în vârstă care nu au copii în ţară sau care nu au rude mai tinere să le ajute. Aceşti oameni chiar s-au bucurat că are cine să le ofere sprijinul pentru a-şi rezolva problemele”, a precizat bibliotecara Camelia Toporaş.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

Un pensionar vrea să oblige o bibliotecă să promoveze cultura română în Cuba: „Am rămas de ruşine şi ruşinea e a ţării“

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările