Bianca Galiano uimeşte cu talentul ei: face cercei cu pene!

Bianca Galiano uimeşte cu talentul ei: face cercei cu pene!

Bianca Galiani

Deşi are numai 17 ani, Bianca este o "voce" puternică în handmade de mai bine de doi ani. "Bijuteriile mele sunt bucăţii de poveşti sau de închipuiri spuse prin intermediul pietrelor preţioase, al pandantelor sau al bucăţilor de material. Toate alăturate formează «magia»", spune fata.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sunt cine vreau eu să fiu, sar peste limite, mă perfecţionez, fac o fotografie şi ajung să vad lumea prin sticla obiectivului. Ştiu de ce ceasul sună în fiecare dimineaţa, creez frumosul şi utilul, respect şi iubesc arta nu renunţ la nimic din ceea ce imi place, sunt vintage, sunt handmade, sunt Bianca!" Cam aşa se descrie în câteva cuvinte tânăra cea mai tânără creatoare de hand-made.

Pentru Bianca Galiano totul a început acum vreo doi ani dintr-o provocare pe care şi-a lansat-o. "Eu de ce nu aş putea face asemenea bijuterii?"

A început stângaci, cu o pereche de cerceluşi din pene. A rămas însă impresionată de succesul acestei prime realizări. Interesul pentru artă continuat cu fotografia pentru ca într-un final să ajungă la bijuteriile handmade şi la design-ul vestimentar.

"Bijuteriile mele sunt bucăţii de poveşti sau de închipuiri spuse prin intermediul pietrelor preţioase, al pandantelor sau al bucăţilor de material. Toate alăturate formează «magia». Sunt deosebit de impresionată atunci când oamenii înţeleg arta mea şi îi dau valoare", povesteşte tânăra artistă.

Chiar dacă vă vine greu să credeţi, bijuteriile handmade au mare priză inclusiv la tinerele din licee şi chiar la elevele de gimnaziu.

"Interesul pentru aceste bijuterii handmade pleacă încă de la fetele de vârsta mea, dar, în urma unor discuţii pe care le-am avut cu câteva colege, la o lecţie de dirigenţie la Şcoala 28, am mai redus vârsta la 13 ani. Nu mi-a venit să cred că fetiţele au fost fascinate să afle cum confecţionez aceste bijuterii, cum arată, care sunt cele mai căutate. Din punctul meu de vedere, bijuteriile hand-made nu au vârstă. Secretul este ca ele să zâmbească", spune zâmbind la rândul ei Bianca Galiano.

Dacă este să se refere la admiratoarele podoabelor sale, ea spune că bujiteriile handmade pot fi purtate cu succes de femeile puternice, cu ţinută, de femeile impunătoare prin simpla lor prezenţă.

"Le poţi purta oricând oriunde. Acesta este farmecul lor. Sunt accesibile oricărui buzunar. Eu zic că am vândut pentru toate vârstele", mai spune tânăra.

Expozitii personale oficiale a avut doar în cadrul celor câteva ediţii ale târgului vintage şi handmade de la "Scena Caffe", dar a mai avut o metodă originală de a-şi face cunoscute podoabele: aceea de a le purta zi de zi!

Ca o concluzie, Bianca poate spune despre obiectele de podoabă pe care le confecţionează că, odată cumpărate, noul proprietar devine unic, deoarece îl influenţează într-un mod pozitiv.

Ce-i place? Îmi place să mă întorc seara, acasă, pe jos. Îmi place, de asemenea, muzica şi asta pentru că mă inspiră de fiecare dată când creez.

Ce nu-i place? Nu-mi place să trişez şi urăsc trişorii. În artă nu-i loc de prefăcătorii şi compromisuri. Nu cred că mai are rost să spun că nu-mi plac kitch-urile şi nici cei care le promovează, chiar dacă sunt foarte asemănătoare cu arta autentică.

Profil
Data naşterii: 11 mai 1992
Studii: Grup Şcolar "Gheorghe Aasachi" Galaţi

MINIINTERVIU

- Mai acordă femeia modernă o atenţie deosebită bijuteriilor pe care le poartă?

- Sunt profund impresionată de cultul pe care am reuşit noi femeile să ni-l creăm sau de cel pe care îl avea femeia de acum 100 de ani, să zicem... Refuz să cred că sunt femei care se ignoră sau nu sunt interesate de fineţurile acestea!

- De ce ar alege o femeie o bijuterie handmade şi nu una obişnuită?

- Pentru că este unică, făcută din materiale care nu se vor demoda niciodată. Minunatele perle albe nu se vor demoda niciodată. Toate sunt magie!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările