Băutură de contrabandă confiscată la mai multe firme din judeţul Galaţi

Marfa provine în cea mai mare parte din Republica Moldova. Patronii firmelor unde s-a găsit marfa de contrabandă s-au ales cu dosare penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 6 mai 2010, o echipă de control formată din inspectori vamali ai Serviciului de Supraveghere Operaţiuni Vamale si Mărfuri Accizabile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi au efectuat o serie de controale la diverse societăţi comerciale din judeţul Galaţi.

În urma verificărilor produselor accizabile detinuţe şi comercializate, inspectorii vamali au constatat că o societate comercială din mun. Tecuci deţinea în vederea comercializării 327 litri de băuturi alcoolice intermediare îmbuteliate în recipiente de 3 litri care aveau aplicate banderole fiscale neautentice.

La o altă societate comercială din mun. Tecuci au fost descoperită cantitatea de 205 litri de băuturi alcoolice intermediare îmbuteliate în recipiente de 3 şi 5 litri care nu aveau aplicate banderole fiscale şi pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

În mun. Galaţi, o societate comercială de alimentaţie publică deţinea în magazie 9 litri de băuturi alcoolice intermediare care nu aveau aplicate banderole fiscale şi 135 pachete de ţigari de diferite mărci cu timbre fiscale din Rep. Moldova.

Întreaga cantitate de alcool şi ţigari în valoare de aproape 6500 de lei a fost reţinută în vederea confiscării, autoritatea vamală sancţionând totodată contravenţional agenţii economici cu amenzi însumând 60.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei fiscale în vigoare.

Deasemenea, în cazul societăţii comerciale tecucene care deţinea recipiente cu alcool având aplicate banderole fiscale neautentice, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea continuării cercetărilor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările