Bătrânul care şi-a ucis iubita fiindcă i-a reproşat că n-o satisface sexual. Victima a fost tăiată în bucăţi şi ascunsă în cimitir

Bătrânul care şi-a
ucis iubita fiindcă i-a reproşat că n-o satisface sexual. Victima a fost
tăiată în bucăţi şi ascunsă în cimitir

Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan FOTO IPJ Brăila şi IPJ Galaţi

Procurorii l-au trimis în judecată pe Vasile Tofan (75 ani), din Galaţi, pentru omor calificat şi profanare de morminte. Bătrânul i-a povestit detaliile oribilei crime unui cunoscut, la beţie, iar acesta a anunţat Poliţia.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a pus sub acuzare pe Vasile Tofan (75 ani), din Galaţi, pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Judecătorul de cameră preliminară urmează să stabilească dacă probele administrate în faza de urmărire penală şi rechizitoriul au fost efectuate cu respectarea legii.

Bătrânul a şocat comunităţile din Galaţi şi Brăila după ce au ieşit la iveală detaliile crimei comise de acesta în noaptea de 19 spre 20 iunie 2019. Brăileanca Dumitra Plopeanu (67 ani) era în apartamentul din Galaţi al lui Vasile Tofan.

La un moment dat, între cei doi, care erau iubiţi de câteva luni, a izbucnit un conflict. Amândoi erau beţi, iar femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu o satisface sexual. Vasile Tofan şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat Dumitrei Plopeanu 12 lovituri de cuţit în zone vitale (gât şi torace) apoi, conştient de faptul că victima murise, a dus cadavrul în baie şi, în cadă, l-a tăiat în bucăţi.

Scandalul şi crima s-au petrecut la doar câţiva metri de secţia de Poliţie nr. 2 din Galaţi, într-un bloc în toate apartamentele sunt locuite, la o oră cînd toată lumea era acasă, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

După cum a mărturisit în faţa procurorilor, Vasile Tofan a pus bucăţile de cadavru (i-a tăiat mâinile, picioarele şi capul) în patru saci de rafie, după care a dus sacii, unul câte unul, în zona cimitirului Sf. Lazăr (în apropiere de centura ocolitoare a oraşului) şi i-a lăsat lângă un gard.

Spera ca mirosul de putrefacţie să treacă neoservat, dată fiind apropierea cu cimitirul şi faptul că de regulă în zonă sunt multe resturi de câini morţi, care au fost loviţi de numeroasele tiruri care trec cu viteză pe şoseaua de centură.

Confesiune la beţie

După aceea, criminalul a făcut curăţenie în apartament şi a plecat într-un sat din judeţul Bacău, unde are o casă primită moştenire şi în care locuieşte din când în când. De menţionat este că Dumitra Plopeanu era căutată din data de 16 iunie 2019, atunci când sora ei a reclamat la Poliţia din Brăila că aceasta plecase de acasă, într-o destinaţie necunoscută, şi că nu mai răspundea la mobil.

Probabil că Vasile Tofan nu ar fi fost prins prea curând dacă, la beţie, n-ar fi povestit, pe 19 iunie, unui cunoscut din satul băcăuan în care s-a refugiat, că a omorât-o pe femeie. Tot pe 19 iunie, seara, a aflat şi Poliţia despre crimă, în urma unui apel prin 112 făcut de cel căruia criminalul i-a mărturisit totul. Omul a povestit că iniţial a crezut că prietenul lui de pahar spune minciuni pentru a-l impresiona, dar ulterior şi-a dat seama că totul ar putea fi real, iar el ar putea fi acuzat de tăinuirea oribilei crime.

În noaptea de 19 spre 20 iunie poliţiştii au descins la locul indicat (zona cimitirului Lazăr din Galaţi) unde au găsit patru saci de rafie plini cu părţi din trupul victimei. Pus în faţa probelor, criminalul a recunoscut fapta, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, Vasile Tofan riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: