Bărbatul care şi-a bătut cu sălbăticie copiii de 2 şi de 5 ani şi a filmat scenele oribile a fost reţinut de procurori. „Îmi iubesc copiii, nu am vrut să-i rănesc”

Bărbatul care şi-a bătut cu sălbăticie copiii de 2 şi de 5 ani şi a filmat scenele oribile a fost reţinut de procurori. „Îmi iubesc copiii, nu am vrut să-i rănesc”

Agresorul de copii din Nicoreşti a fost dus în arest FOTO gazetagalatiului.ro

Mandatul a fost emis joi, 4 aprilie, imediat după miezul nopţii. Ovidiu Popa (41 ani) din satul Fântâni, comuna Nicoreşti (judeţul Galaţi) s-a predat poliţiştilor miercuri după amiază, după ce iniţial se ascunsese într-o pădure de lângă localitate. El urmează, după toate probabilităţile, să fie propus pentru arestare preventivă.

După ce, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii au emis un ordin de restricţie pentru cinci zile pentru Ovidiu Popa (41 ani), bărbatul din satul Fântâni, comuna Nicoreşti, acuzat că şi-a maltratat copiii în vârstă de 2, respectiv 5 ani, joi, imediat după miezul nopţii, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci au decis să emită pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 24 de ore.

Mai mult decât atât, el va fi propus judecătorilor pentru un mandat de arestare preventivă, dată fiind conjuctura în care s-au produs faptele. Oamenii legii au reţinut că Ovidiu Popa îşi tortura copiii de câteva luni de zile, de când soţia lui plecase de acasă din cauza bătăilor dese la care era supusă la rândul ei. 

El a filmat agresiunile de mai multe ori, trimiţând imaginile atât soţiei, cât şi naşului său de cununie. Scopul declarat de agresor era acela de a-şi convinge soţia să se întoarcă acasă, după ce acesta a anunţat că îl părăseşte şi că a plecat în Anglia, la muncă.

Interesant este că în cursul audierilor bărbatul a declarat că nu a vurt să-şi rănească copiii, ci doar să o impresioneze pe mama lor să se întoarcă la ei. „Îmi iubesc copiii, nu am vrut să-i rănesc”, a spus Ovidiu Popa procurorilor.

IMAGINILE VIDEO cu puternic impact emoţional şi nerecomandate minorilor pot fi văzute aici.

Miercuri seară, cei doi copii au supuşi unei expertize medico-legale, în prezenţa bunicii şi a unui psiholog. Ei vor rămâne în custodia Protecţiei Copilului până când se va stabili care este starea lor medicală şi se va stabili dacă membrii familiei lor (mamă, bunică) au capacitatea de a le asigura un nivel de trai şi de educaţie normal.

Vă reamintim că soţia bărbatului violent şi-a anunţat rudele din sat despre agresiunea la care au fost supuşi cei doi copii ai săi, după ce a primit o filmare pe o reţea de socializare, în care micuţii sunt loviţi şi înjuraţi de tată drept răzbunare pentru că partenera sa de viaţă l-a anunţat că se desparte de el. 

Una dintre rudele femeii a sunat la 112, cerând Poliţiei să intervină pentru a-i proteja pe copii de violenţele tatălui. Oamenii legii au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis bărbatului să se apropie de copii săi la o distanţă mai mică de 100 de metri.

 „Aseară (NR.: marţi) a fost făcut un apel la 112, în jurul orei 22,00, de către o persoană din comuna Nicoreşti. Acesta a anunţat Poliţia că un bărbat de 41 de ani din localitate şi-ar fi agresat copii de 2 şi 5 ani. Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului şi l-au găsit împreună cu copii. În urma verificărilor, s-a stabilit că în aceeaşi zi, în jurul orei 12,00, bărbatul şi-ar fi agresat fizic copii şi a înregistrat cu un telefon mobil acest lucru, iar imaginile filmate i le-a trimis soţiei, care este plecată în străinătate. S-a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi se fac cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor cauzei”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Micuţii bătuţi de tată au fost internaţi într-un centru al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi şi primesc consiliere din partea asistenţilor maternali. Aceştia vor rămâne cu traume psihice după agresiunea fizică şi cea psihică la care au fost supuşi în ultimele zile.

 ”Copii sunt acum în afara oricărui pericol. Sunt în îngrijirea şi ocrotirea DGASPC Galaţi, sunt în siguranţă într-un centru de-al nostru împreună cu bunica paternă. Copii au 2, respectiv 5 ani şi au fost supuşi unei situaţii de risc de către tatăl lor. Urmează să stabilim o măsură adecvată de protecţie pentru aceşti copii, care ar putea fi în familie, adică la mamă, în familia extinsă, adică la rude sau în plasament la un asistent maternal. Judecătorul va decide dacă va lua măsuri mai drastice împotriva tatălui, cum ar fi decăderea din drepturile părinteşti”, ne-a declarat Ciprian Groza, directorul general adjunct al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi. 

„Noi vom întocmi un dosar, pe care îl vom înainta instituţiilor care se ocupă cu soluţionarea acestui caz. Pe noi ne interesează situaţia copiilor, iar acum aceştia sunt acum în afara oricărui pericol. Ceea ce este şi mai important pentru noi la acest moment este că ei nu prezintă leziuni fizice. Au fost supuşi unui control medical de către asistenţii maternali, dar despre traumele psihice vom putea vorbi ulterior, pentru că ele sigur există şi probabil că vor persista mult timp, ţinând cont că agresiunea a venit din partea tatălui. Persoana care trebuia să le ofere cea mai multă ocrotire şi cea mai multă grijă a făcut exact contrariul”, a dăaugat Ciprian Groza. 

CITIŢI ŞI:

UPDATE VIDEO Copii de 2 şi 5 ani bătuţi cu bestialitate de tatăl lor. Bărbatul a trimis filmarea soţiei aflate la muncă în Anglia. „Băi, vă omor, băi, bulangiilor“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: