Bărbatul care a înjunghiat o persoană fără adăpost din răzbunare şi i-a dat foc ca să şteargă urmele crimei rămâne în arest preventiv

Bărbatul care a înjunghiat o persoană fără adăpost din răzbunare şi i-a dat foc ca să şteargă urmele crimei rămâne în arest preventiv

Suspectul de crimă este arestat pentru 30 de zile Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a menţinut decizia instanţei inferioare, care l-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe un tânăr de 26 de ani din Galaţi, Valentin Budescu, suspectat că este autorul crimei din clădirea dezafectată a unui fost oficiu poştal din Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valentin Budescu şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.  „Este vorba despre un bărbat de 26 de ani, tot om al străzii, care şi-a recunoscut fapta. Moartea victimei s-a datorat şocului hemoragic produs prin înjunghiere. Au fost peste 20 de lovituri de cuţit. Inculpatul a spus că a victima i-ar fi furat nişte cabluri”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Ucigaşul nu s-a mulţumit să ucidă victima, hotărând imediat după comiterea crimei să o şi incendieze. Fapta înfiorătoare a avut loc în clădirea dezafectată  a unui fost oficiu poştal din cartierul Ţiglina III.

Potrivit anchetatorilor, corpul neînsufleţit prezenta o plagă prin înjunghiere şi era parţial ars. Imediat ce bărbatul a fost găsit, un echipaj SMURD a intervenit la locul faptei, dar era prea târziu. „Din păcate s-a constatat decesul, nu s-a mai putut face nimic”, a declarat  Amalia Marcov, medic la SMURD Galaţi.

Valentin Budescu contestase decizia Tribunalului Galaţi de a emite pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, dar a revenit apoi, retrăgându-şi cererea în faţa Curţii de Apel Galaţi.

citeste totul despre: