Bărbatul de 37 de ani care şi-a decapitat mama şi i-a pus capul într-un par: „Am făcut dreptate. Era un demon”

Bărbatul de 37 de ani care şi-a decapitat mama şi i-a pus capul într-un par: „Am făcut dreptate. Era un demon”

Criminalul Ionel Mihăilă şi mama lui FOTO arhiva familiei

Crima a avut loc în urmă cu două zile în localitatea Movileni, din judeţul Galaţi, însă oribila faptă a fost descoperită de-abia ieri. Miercuri, autorul crimei a fost arestat pentru 30 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Crimă cumplită într-o localitate din judeţul Galaţi. Un bărbat de 37 de ani, din comuna Movileni şi-a omorât mama de 71 de ani în bătaie, apoi a decapitat-o şi i-a înfipt capul într-un par din gard.

Oribila faptă a fost descoperită, marţi, de preotul din comună, în timp ce acesta se îndrepta către biserică, trecând pe lângă locuinţa criminalului. Şocat, preotul a anunţat autorităţile, care l-au reţinut pe criminal, pe nume Ionel Mihăilă.

,,Inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt pur şi simplu într-unul din parii din gardul locuinţei”. a precizat  Liliana Istrate, purtător de cuvînt Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Pe baza declaraţiilor martorilor şi ale criminalului, anchetatorii au stabilit că Ionel Mihăilă era certat deseori de mama lui, Maria Mihăilă, care îi cerea să o ajute la treburile gospodăriei.

„Inculpatul a început să o privesacă ca pe un dusşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, asta a devenit mama lui. Nu există un mobil. Este foarte convins că ceea ce a făcut este un act de dreptate divină. De altfel s-a dus la preot după ce comis această faptă. Era în dimineaţa zilei de 8 octombrie şi fiind sărbătoare lumea a început să meargă la biserică, iar casa dumnealor este vizavi de biserică, el a pus capul mamei cu spatele către biserică că nu are dreptul privească spre biserică”, a mai declarat procuroarea.

Potrivit anchetatorilor, bărbatulul ar fi muncit câţiva ani în Portugalia, de unde s-a întoes recent şi era cunoscut în comunitate drept un om liniştit.

Acum însă, oamenii din sat sunt îngroziţi de faptă. Unii spun că nici nu mai pot să doarmă după ce au văzut capul înfipt în par.

Unii martori au declarat că când s-a întors din Portugalia, Ionel Mihăilă avea un comportament bizar. Bunăoară, nu punea apă minerală sau sifon în vin pe motiv că ar fi sângele domnului şi avea discurs mistic.

„De când s-a întors din Portugalia era schimbat, cred că a luat droguri, nu ştiu. Dar era altfel. Cu maică-sa  nu ştiu ce a avut că ea i-a vrut binele mereu. Acum s-a dus la biserică şi a spus că a tăiat un porc care îl avea pe Satana în el”, a declarat Constantina Popa, sora victimei.

Pe tot parcursul audierilor, bărbatul nu a avut niciun fel de manifestare violentă, fiind cunoscut drept o persoană liniştită şi în localitate. Totuşi, bărbatul a devenit violent în momentul în care a fost scos din arest şi dus la instanţă, pentru a se discta propunerea de arestare preventivă, a mai spus reprezentantul Parchetului.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi.

Având in vedere natura acestei infracţiuni se va dispune si efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Pentru fapta sa , potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau 15-25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările