Bandă de traficanţi de ţigări destructurată de D.I.I.C.O.T. Galaţi

Bandă de traficanţi de ţigări destructurată de D.I.I.C.O.T. Galaţi

Mascaţii au descins în 37 de locuinţe în căutarea ţigărilor. Foto: Adevărul

Procurorii  şi ofiţeri de poliţie judiciară din Brăila, Vrancea şi Galaţi au efectuat astăzi au efectuat un număr de 37 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 12 persoane, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii spun că există suspiciunea că mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, provenite din Republica Moldova şi duty-free.

În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada septembrie 2013 - februarie 2014 au introdus din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la controlul vamal, cantităţi importante de ţigări, respectiv 100.000 pachete – din care 14.608 pachete de ţigări netimbrate, ori cu timbre de accizare din Republica Moldova, au fost capturate de organele de urmărire penală.Prejudiciul estimat cauzat bugetului general consolidat al statului este de peste 500.000 lei.

La sediul D.I.I.C.O.T– Serviciul Teritorial Galaţi au fost audiate deja 30 de persoane. Procurorii au dispus măsura reţinerii faţă de patru persoane, urmând a fi solicitată instanţei măsura arestării preventive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: