Axa rutieră care străbate judeţul Galaţi de la nord la sud, modernizată cu fonduri europene, de 35 de milioane de euro

Axa rutieră care străbate judeţul Galaţi de la nord la sud, modernizată cu fonduri europene, de 35 de milioane de euro

sursa: CJ Galati

Proiect de investiţie în valoare de 35 milioane de euro pentru modernizarea axei rutiere a judeţului Galaţi. Este vorba de 60 de km de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi – Mihail Kogălniceanu - intersecţia cu DN25.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, a fost aprobat parteneriatul cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, pentru a obţine banii necesari realizării întregii documentaţii tehnico-economice pentru un proiect de modernizare a peste 60 de km de drum judeţean. După realizarea întregii documentaţii, proiectul va fi depus pentru a obţine finanţare pe noul exerciţiu bugetar european.
 
“Anul acesta vom primi 2,5 milioane de lei, fonduri europene, pentru a realiza toate studiile de teren şi documentaţiile tehnice, după care, imediat ce noile axe de finanţare vor fi lansate, vom solicita bani de la Uniunea Europeană pentru realizarea lucrărilor. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiţie. Proiectul prevede modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi – Mihail Kogălniceanu - intersecţia cu DN25. Această axă rutieră traversează judeţul de la nord la sud, iar prin acest proiect vom interveni pe mai multe drumuri judeţene. Vor fi realizate lucrări ample de modernizare, inclusiv de  consolidare a fundaţiei şi reabilitare a podurilor. Acesta este doar unul dintre proiectele la care lucrăm pentru modernizarea infrastructurii rutiere cu fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi
 
Traseul  DN24D - DJ 251B - DJ 251A - DJ 251H - DJ 251 - DJ 255A – DN 25 are o lungime de aproape 90 de km, însă se va interveni doar pe acele segmente de drum care nu au mai fost reabilitate sau modernizate în ultimii cinci ani.
 
Fondurile pentru realizarea întregii documentaţii tehnice vor fi obţinute în cadrul Programul  Operaţional  Asistenţă  Tehnică  2014-2020, iar lucrările vor fi realizate cu bani prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027.
 
Valoarea estimată a acestei investiţii este de aproximativ 35 de milioane de euro. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările