Avertizare meteo: Cod galben de vreme rea în zona Moldovei, în noaptea dintre ani şi în prima zi a anului 2020

Avertizare meteo: Cod galben de vreme rea în zona Moldovei, în noaptea dintre ani şi în prima zi a anului 2020

Vremea va fi urâtă în Moldova FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, vântul va sufla cu putere începând cu seara de 31 decembrie şi se va intensifica pe 1 ianuarie 2020, când la rafală se vor depăşi 70 de km/h. Local se va forma polei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

„În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi şi în rest, local şi temporar cu rafale de 55...65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (01 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h”, a transmis ANM.

Sunt afectate judeţele: Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, neamţ, Suceava şi Botoşani.

Vântul va sufla cu putere şi în Brăila şi Buzău. De altfel, sursa citată a precizat că intensificări ale vântului vor fi şi în Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze în general de 45 şi 55 km/h.

Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul şi sud-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările