Avanpremieră la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. La cererea publicului, Cenuşăreasa urcă în această dimineaţă pe scenă

Avanpremieră la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. La cererea publicului, Cenuşăreasa urcă în această dimineaţă pe scenă

FOTO Lucian Marin

La ora 10:30, sunteţi aşteptaţi la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, pentru a lua parte la avanpremiera spectacolului „Cenuşăreasa” după Fraţii Grimm. Jocul păpuşilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul este pus în scenă de regizorul Ciprian Huţanu, care, astfel, montează pentru prima dată la teatrul din Galaţi. Ciprian Huţanu este actor, regizor de teatru de animaţie, conferenţiar universitar la Facultatea de Teatru (Departamentul Animaţie) din Iaşi şi a acceptat cu mare bucurie provocarea de a monta spectacolul „Cenuşăreasa”.

„Întâlnirea cu trupa de animaţie a  Teatrului Gulliver a  fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesionişti, cât, mai degrabă, a unei însemnate  determinări de grup orientată către un scop bine definit: abordarea basmului clasic din poziţa confruntării cu imaginile-clişeu pe care cinematografia şi televiziunea le inoculează spectatorului tânăr şi matur, deopotrivă. Cenuşăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpuşilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor. Căutările mele s-au îndreptat către o renuanţare a înţelegerii întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina  la intrarea în sala de teatru”, mărturiseşte Ciprian Huţanu.

Scenografia şi construcţia păpuşilor de mari dimensiuni aparţin scenografului Vlad Tănase, cel care a dat formă şi culoare şi altor spectacole marca Gulliver, precum „Mica Sirenă”, „Păcală”, dar şi „Vasilache, Mărioara şi invitaţii”.

Spectacolul te trimite cu gândul la desenele animate Disney

Cu o ilustraţie muzicală de excepţie, realizată de Eugen Dan Drăgoi, vocile sunt date de Cristina Bleandură, Florin Bobei şi corul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi.

În plus, grafica digitală realizată de Andrei Cozlac întregeşte tabloul de poveste, reproducând atmosfera elegantă a palatului. Din distribuţie fac parte actorii Elena Marin, Ionuţ Negrişanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga.

Spectacolul a fost inclus în repertoriul teatrului ca urmare a unor sondaje de opinie realizate în rândul spectatorilor, care au cerut ca „Cenuşăreasa” să facă parte din spectacolele pe care le pot vedea la „Gulliver”. Preţul biletului este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru părinţi.

Premiera oficială va avea loc în data de 16 mai, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, fiind spectacolul de deschidere a festivalului. Aceasta este a doua premieră din 2016, după „Călătorie spre centrul pământului”, în regia lui Radu Dinulescu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările